Mornar u košarkaškom trileru savladao Megu

Mornar ostvario drugu pobjedu u grupi D
3 komentar(a)
mORNAR mEGA, Foto: Www.basketballcl.com
mORNAR mEGA, Foto: Www.basketballcl.com
Ažurirano: 02.11.2016. 21:11h

Košarkaši Mornara ostvarili su drugu pobjedu u FIBA ligi šampiona, savladavši Mega Leks u Baru 87:85, u dramatičnoj utakmici trećeg kola.

Duel u Topolici odlučen je u posljednjih 30-ak sekundi u kojima su odgovornost preuzeli Amerikanci Antabija Voler i Lamont Džons, donijevši veliki trijumf barskom timu.

Mornar je u prvoj i na početku druge četvrtine kontrolisao igru i rezultat, u 11. minutu imao osam poena prednosti (23:15), da bi serijom 9:0, u kojoj su Kaba i Zagorac pogodili trojke, gosti preokrenuli.

U trećem periodu viđena je rezultatska klackalica, do tri i po minuta prije kraja, kada je pri rezultatu 60:60, krenuo niz Mege od 10:0 , zahvaljujući dalekometnoj paljbi Zagorca i Mušidija, pa se tim Dejana Milojevića odlijepio na plus 10 pred posljednjih 10 minuta.

Barani se nisu dali, za minut i po smanjili su na 67:70, a definitivno dostigli goste trojkom raspoloženog Antabije Volera - 77:77, tri minuta i 28 sekundi prije kraja.

Tek tada su počela uzbuđenja. Ponovo su igrači Mege pogodili dvije trojke, a Voler i Mugoša na drugoj strani stizali njihovu prednost.

Voler je 22 sekunde prije kraja postigao 29. poen za 85:83, ali je Zagorac nakon tajm-auta poravnao.

Sedam sekundi do kraja, Lamont Džons je bio oba puta precizan sa linije bacanja, a gosti nisu iskoristili posljednji napad - zicer je promašio Novak, a Kaba nije uspio da ispravi njegovu grešku.

"U prvom poluvremenu smo imali 14 izgubljenih lopti, ali i pored toga imali smo egal rezultat. Gosti su 40 minuta igrali presing na Voleru, Mijoviću, Koraću i Džonsu i bio je vidan zamor kod naše petorke, što je sve rezultiralo negativnim rezultatom na kraju treće četvrtine. Početak poslednjeg perioda bio je veoma dobar i znao sam čim smo uhvatili priključak da smo bliži pobjede. Imali su odličnog Volera kao i povratnika Mugošu, odbrana je bila na niovu kada se lomio rezultat i jako je bitno da smo upisali trijumf večeras poslije teške serije utakmice, ali isto tako i pred novu tešku seriju gostovanja koja nas očekuje", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Antabija Voler postigao je 29 poena, a Lamont Džons 19. U ekipi Mege, Rade Zagorac je ubacio 22, a Ognjen Jaramaz 20.

"Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi. Mi svoje dobre periode utakmice nijesmo uspjeli da materijalizujemo. Početak posljednje četvrtine poslije našeg vođstva od 10 razlike bio je jako loš. Uz sve to, nijesmo imali večeras rješenje za igru Volera", kazao je nakon utakmice trener gostiju Dejan Milojević.

U četvrtom kolu grupe D, Mornar 9. novembra gostuje Ciboni, koja je bez pobjede nakon tri kola.

Mornar - Mega Leks 87:85 (19:15, 22:27, 19:28, 27:15)

Bar - Dvorana: „Topolica”. Gledalaca: oko 1.500. Sudije: Sahin (Italija), Pilodis (Grčka), Stoika (Rumunija).

Mornar: Hadžibegović 9, Ćalić, Krstić 8, Džons 19, Radunović, Mijović 4, Elis 6, Vujošević 2, Pantić, Korać 5, Mugoša 5, Voler 29.

Mega Leks: Mušidi 3, Đoković, Jaramaz 20, Veljković, Milisavljević, Kaba 14, Zagorac 22, Čančar 2, Simeunović 2, Tejić 7, Novak 15.

Bonus video: