Mornar u Novom Mestu mora biti pravi

"Treba nam isti intezitet igre tokom kompletnog duela. Jedino tako možemo stići do uspjeha“, ističe Pavićević.
6 komentar(a)
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 25.02.2017. 11:52h

Gotovo kompletna sezona Mornara, sva ulaganja, redovna primanja svih igrača, dobra atmosfera na tribinama, ambiciozni planovi za narednu sezonu, stali su praktično u jedan meč....

U duel koji će košarkaši Mornara odigrati u Novom Mestu protiv direktnog konkurenta za opstanak u ABA ligi, ekipe Krke.

A vjerovatno se na početku sezone i nakon nekoliko odličnih partija, niko od Barana nije tome nadao.

Ipak, poraz od Mega Leksa na domaćem parketu doveo je Barane u situaciju da u preostala tri kola, moraju pokušati da trijumfuju na teškom gostovanju.

Trener Đorđije Pavićević se pribojavao da bi se moglo doći do ovakve situacije, da upravo oni igrači koji bi trebalo da iznesu teret važnih duela, ne budu pravi onda kada je to najpotrebnije....

"I dalje stojim iza te tvrdnje, jer stvarno svaki pojedinac u klubu ima sve moguće uslove, kako na gostovanjima tako i u duelima koje igramo kod kuće. Potpuno je neshvatljivo da u određenim momentima kada imamo vođstvo sebi dozvoljavamo onakve poraze. Međutim, to je sada iza nas. Možda nas taj meč i otrijezni, možda određeni igrači sada budu oni pravi. Bez obzira na sve, kako sada stvari stoje, bez obzira na poraza od Mege, morali bismo da savladamo Krku. Ovoga puta je važan psihološki momenat koji mora biti pravi. Treba nam isti intezitet igre tokom kompletnog duela. Jedino tako možemo stići do uspjeha“, ističe Pavićević.

Sa ocjenom svog trenera složio se i Boris Bakić....

"Doveli smo sebe u ovakvu situaciju i sada moramo biti pravi. Ne smije biti opuštanja bilo kakve vrste, od starta moramo kontrolisati meč i pokušati da uhvatimo željeni ritam u odnosu na rivala. Obećavam da ćemo ovoga puta biti pravi“, jasan je Bakić.

Utakmica u Novom Mestu počinje u 19 sati.

Bonus video: