Pavićev čin nema opravdanja, iako je bio isprovociran

"On je toga svjestan i ovim putem se izvinjava Radu Ivanoviću, njegovoj porodici, svojim saigračima, svom klubu i cjelokupnoj košarkaškoj javnosti", stoji u saopštenju
63 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2013. 00:02h

Povodom incidenta na utakmici između Mornara i Ulcinja, kada je Vukota Pavić pesnicom udario Rada Ivanovića, beka gostiju, saopštenjem se oglasio i klub iz Bara.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Košarkaški klub Mornar izražava žaljenje zbog incidenta na prvenstvenoj utakmici sa KK Ulcinj u dvorani “Topolica“. Naš igrač Vukota Pavić je suspendovan i protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak.

Njegov čin nema opravdanja, bez obzira što je bio isprovociran, jer se Rade Ivanović, ničim izazvan, uključio u njegovo koškanje sa Bobanom Medenicom i što su ga emocije ponijele.

On je toga svjestan i ovim putem se izvinjava Radu Ivanoviću, njegovoj porodici, svojim saigračima, svom klubu i cjelokupnoj košarkaškoj javnosti.

Međutim, ono što, takođe, nema opravdanja jesu neke neistine na račun našeg kluba i hajka u jednom dnevnom listu koja se pokrenula protiv Vukote Pavića, mladog reprezentativca Crne Gore.

Samo prije nekoliko mjeseci naš košarkaš je napravio gest za ponos koji nije imao ni približno toliku medijsku pozornost.

Na Evropskom prvenstvu za mlade u Estoniji, protiv Turske, Paviću je polomljeno sedam zuba, ali je insistirao da nastavi meč u dresu koji je za njega svetinja i pomogne svojim saigračima.

Košarkaški Bar je bio košarkaški centar i kad mnogi sadašnji crnogorski klubovi nijesu ni postojali.

I uvijek je barske košarkaške pregaoce krasilo gostoprimstvo.

Znalo se u košarkaškim krugovima da je u Baru prava sportska, pa i "meka" atmosfera, da nema pritisaka na sudije i protivničke igrače i da je košarka u prvom planu.

Trener Mornara Đorđije Pavićević, zbog nazeba, nije vodio svoj tim protiv Ulcinja. Nije bio ni na tribinama. Nije htio da dođe na utakmicu, iako je žarko želio.

Plašio se da bi neko mogao da protumači da tim gestom omalovažava svog prijatelja i uvaženog stručnjaka Momira Milatovića, trenera Ulcinja.

I nije lijepo da se našem treneru imputira da uči svoje igrače da se nesportski ponašaju.

O tome kakav je on pedagog svjedoče upravo igrači koji su bili u Mornaru svih ovih godina (naš klub je “matica“ za crnogorske talente), koji ne propuštaju nijedan susret sa Barom, a kamo li košarkaškim terenom, da se ne jave svom treneru Đoku, od koga su mogli samo da nauče kako jedan igrač treba da se muški, ali i viteški ponaša među obručima.

I nije tačno da se iz Bara niko nije javljao porodici Ivanović. I mi u klubu, i porodica Pavić već dva dana pokušavamo da stupimo, putem telefona, u vezu sa Ivanovićima, ali ne uspijevamo.

I Rade Ivanović je naš, koliko i Vukota, koliko i svi crnogorski košarkaši. Ivanoviću je prvu pomoć na terenu ukazao naš fizioterapeut.

Ulcinjani su odgledali utakmicu do kraja, a tek poslije poraza su otišli u Hitnu pomoć.

I gospodo iz medija, ne razapinjite na stub srama jednog mladog čovjeka, košarkaškog reprezentativca Crne Gore.

Pogriješio je, ali nije napravio ništa što ne može da se ispravi", kaže se na kraju saopštenja Košarkaškog kluba Mornar.

Galerija

Bonus video: