Pavićević: Kada proradi naš šut teško nas je zaustaviti

"Hvala igračima na ovim pobjedama koje su nam podarili u veoma važnom trenutku. Znao sam da nećemo igrati pred domaćim navijačima, znali smo koliko Partizan ima podršku i zbog toga ova pobjeda dobija na težini", rekao je Pavićević
86 pregleda 11 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 14.10.2018. 18:18h

Trener Mornara Mihailo Pavićević istakao je da su igrači najzaslužniji za pobjedu nad Partizanom u sjajnom meču trećeg kola ABA lige 97:94.

To je drugi uzastopni trijumf barskog tima, koji je u srijedu iznenadio Torino u gostima, na debiju u Evrokupu.

"Hvala igračima na ovim pobjedama koje su nam podarili u veoma važnom trenutku. Znao sam da nećemo igrati pred domaćim navijačima, znali smo koliko Partizan ima podršku i zbog toga ova pobjeda dobija na težini. Savladali smo ekipu koja je u naletu i koja je došla sa velikim ambicijama", rekao je Pavićević.

"Igra kakvu želimo polako dobija konture. Proradili su i našu šuteri, a onda nas je teško braniti. Tako je bilo u prvom dijelu. U drugom poluvremenu smo odolijevali, a zatim našim greškama uveli meč u neizvjesnu završnicu. Lako je pričati poslije pobjede, ne samo zbog bodova, već zbog samopouzdanja koje je neophodno za ovu vrstu igre koju forsiramo", naglasio je Pavićević.

Trener Mornara je istakao da želim da igrači vjeruju u ono što rade

"Kažem im da je ono što mi radimo i košarku kakvu igramo - najbolja na svijetu. Ne možemo očekivati da ćemo automatski ponoviti prošlu sezonu, nama tek predstoji rad. Imamo prostora za napredak, ali moji igrači će uvijek imati slobodu da šutiraju. Na šta bi ličilo da Stef Kari ne može to da radi, da mu trener skoči za vrat kada promaši. I još nešto - duša me boljela kada sam vidio našeg Dereka Nidama, koji je sada u Monaku, na meču sa Crvenom zvezdom", kazao je Pavićević.

On je rekao da su igrači koji su dugo u klubu navikli na igru Mornara.

"Starosjedioci, poput Vranješa, su u tom fazonu, novi momci još moraju da se prilagode... Dao sam im slobodan dan, zaslužili su, a već u srijedu dolazi Unikaha, kao još jedan veliki test", rekao je Pavićević.

Gost Mornara večeras je bio Žarko Paspalj...

"Bio je prvi put kod nas, rekao mi je da je oduševljen i da mi radimo nešto što niko drugi ne radi. Mislio je na kompletan klub, atmosferu... Želimo da svako dođe u Bar i da mu je lijepo da igra. Želimo sportsku atmosferu, pa ko bude bolji neka pobjedi", kazao je Pavićević.

Bonus video: