Pavićević: Treba nam jedna velika pobjeda

"Da biste bili u igri morate dobiti najbolje, ili na strani ili kod kuće", ističe trener Mornara
2686 pregleda 5 komentar(a)
Džejkob Pulen je bio najefikasniji u porazu Mornara od Partizana u Baru sa 76:65, Foto: Mornar/Media Pro
Džejkob Pulen je bio najefikasniji u porazu Mornara od Partizana u Baru sa 76:65, Foto: Mornar/Media Pro

Porazom u Laktašima protiv Igokee, košarkaši Mornara su umanjili šanse da se domognu plej-ofa u ABA ligi. Da bi zadržali nadu da, ipak, mogu u doigravanje za titulu u regionalnom takmičenju, Barani pred večerašnje gostovanje Partizanu (19 časova) znaju šta im je činiti...

- Ukoliko mislimo da se eventualno priključimo ekipama iz gornjeg dijela tabele koje pretenduju na plej-of, neophodna nam je jedna velika pobjeda. A kad kažem velika pobjeda, tu računam najjače ekipe u koje, svakako, spada i Partizan. Jer, da biste bili u igri morate dobiti najbolje, ili na strani ili kod kuće - ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Šef stručnog štaba Barana je šaljivo prokomentarisao atmosferu na prvim treninzima u ovoj godini, a uoči gostovanja Partizanu, opaskom da su njegovi puleni raspoloženi jer su se dobro proveli tokom novogodišnjih praznika.

- Nisu se mnogo umorili protiv Igokee, čuvali su se za praznike - rekao je Pavićević, a onda se osvrnuo na predstojeći meč sa šestostrukim šampionom ABA lige.

- Analizirajući dosadašnji tok prvenstva, Partizan je najstandardnija ekipa, koja je imala najmanje padova. Odlikuje ih izuzetno čvrsta igra, igraju u jakom ritmu, jednostavno rečeno, veoma teško ih je dobiti. Da bi se dobio Partizan, morate da uložite maksimum i snage i znanja. Ne može se ući u meč sa njima po sistemu “hajde da igramo pa šta bude”. Ne, tako se oni ne dobijaju - upozorava Pavićević.

Prema riječima Pavićevića, njegov tim nije imao “mnogo vremena za pripremu ove utakmice”.

- Bili su novogodišnji praznici, u petak smo odigrali utakmicu sa Igokeom, pa su igrači dobili nezasluženo duži odmor, ali šta je tu je. Ne treba trošiti riječi da bih motivisao ekipu protiv Partizana, to je suvišno, Partizan je sam po sebi veliki izazov, posebno što prvi put igramo u Areni. Sve to ima svoje. Za nas je ovo mnogo bitna utakmica, uostalom kao i za Partizan, koji ove godine djeluje najhomogenije, najuigranije i to potvrđuju i njegovi rezultati kako u Evrokupu tako i u ABA ligi. Sigurno su favoriti. Mi imamo potencijal koji može da iznenadi bilo koju ekipu, samo taj potencijal treba da se pretoči u kvalitet i timsku igru. Ako se to desi onda imamo šansi da eventualno iznenadimo domaćina, ali kažem još jedanput - nije lako dobiti Partizan ove godine - zaključio je Pavićević.

Dolaskom Lensa Herisa (iz Primorske), te povratkom Vukote Pavića sa pozajmice u Lovćenu, bilo je jasno da će Mornar morati da skraćuje roster. Prvi korak je napravljen juče, Brendis Rejli Ros nije više član Mornara, jer je došlo do sporazumnog raskida ugovora.

Rejli-Ros se prošlog ljeta vratio u Bar, nakon sezone u Ciboni, a u ABA ligi je za prosječno 14,8 minuta igre po meču postizao 3,8 poena, imao je dva skoka i 1,8 asistenciju.

- Prijao mi je ovaj boravak u Lovćenu, malo da se razigram, iako sam jedva čekao da se vratim u Mornar, jer ovo je moja kuća, moj dom. Što se tiče derbija u Beogradu, ne idemo na taj duel reda radi već da se borimo na terenu. Biće težak meč, Partizan je favorit, ali daleko od toga da ćemo se unaprijed predati - rekao je Pavić.

Trinkijeri: Mornar može svakome da napravi probleme

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ističe da su u novoj godini stari ciljevi.

- Želimo da protiv odlične ekipe Mornara odigramo dobro i tako na pravi način započnemo seriju izuzetno važnih utakmica koje ćemo odigrati u januaru. Mornar je ekipa koja može svakome da napravi probleme, imaju veoma kvalitetne igrače od kojih je nekolicina u stanju da svako veče postigne 20 i više poena. Na nama je da im to ne dozvolimo i da utakmicu uvedemo u ritam koji nam više odgovara - rekao je Trinkijeri.

4:3 vodi Partizan u međusobnim duelima sa Mornarom u ABA ligi. U Beogradu je skor 2-1 za “crno-bijele”. Mornar je jedinu pobjedu u Beogradu ostvario 23. decembra 2017. godine (98:93). Dva tima su odigrala i dva duela u ABA Superkupu, i upisala po pobjedu

Bonus video: