Pešić: Zvezda zasluženo, slabo suđenje

52 pregleda 0 komentar(a)
Svetislav Pešić, Foto: REUTERS
Svetislav Pešić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.12.2015. 22:35h

Svetislav Pešić, u dva navrata trener Crvene zvezde, došao je u Beograd sa Bajernom na odlučujući meč za plasman u Top 16 fazu Evrolige i izgubio - 85:76.

„Čestitam na pobjedi. Da li je Zvezda pobijedila zasluženo? Jeste, nemam primjedbi. Mi smo osim u prvih 10 minuta bili na dosta dobrom nivou, međutim, Zvezda je u jednom periodu pogodila pet čudesnih trojki. Ne mogu 100 odsto da tvrdim, ali vidio sam da su moji igrači dali maksimum da to zaustave, ali Gudurić, Jović, fenomenalno su pogađali. Ako to radiš u odlučujućim momentima, ako stigneš 11 poena razlike, onda zaslužuješ čestitke", rekao je Pešić novinarima, a prenosi „Mondo”.

On se osvrnuo na uticaj sudijske trojke i konstatovao da je njegov tim oštećen, iako nenamjerno.

"Nisam loš gubitnik. Drago mi je što je Zvezda pobijedila i ušla u Top 16, jer mi se čini da to njoj više znači nego mnogim drugim ekipama. Dobila je velike protivnike, Himki i Real kod kuće, nas u gostima... Mi smo se dobro predstavili u Beogradu, ali suđenje je bilo takvo da smo bez ikakve dileme oštećeni. Ne mislim da je bilo namjere, ali izabran je takav kriterijum. U prvom poluvremenu smo šutnuli samo jedno slobodno bacanje, u četvrtoj četvrtini je Zvezda jurila preokret i napravila samo tri faula, a ja sam vidio najmanje pet situacija na ivici faula koje nisu svirane”, istakao je iskusni stručnjak.

Bonus video: