Prije 55 godina je rođena legenda: Šibenik, Hrvatska i košarka ne zaboravljaju Dražena

Dražen Petrović je iza sebe ostavio nestvarnu ljubav prema košarci, koja će se, kaže njegov prvi trener Miro Kotarac, teško ikad više ponoviti
3337 pregleda 3 komentar(a)
Spomenik Draženu Petroviću u Šibeniku, Foto: VALERIO BARANOVIC/Sibenik.in
Spomenik Draženu Petroviću u Šibeniku, Foto: VALERIO BARANOVIC/Sibenik.in

Na današnji dan - 22. oktobra 1964. rođen je Dražen Petrović, legenda jugoslovenske, hrvatske i svjetske košarke čiji je život prerano završen u automobilskoj nesreći 7. juna 1993. godine.

Njegov rodni grad ga ne zaboravlja, u Šibeniku on još živi i još dugo će se pamtiti "naš Mali", kako su ga nazivali.

Dražen Petrović je iza sebe ostavio nestvarnu ljubav prema košarci, koja će se, kaže njegov prvi trener Miro Kotarac, teško ikad više ponoviti.

"Ko je mogao da sanja da će se tog dana rodila nemjerljiva košarkaška zvijezda koja je prerasla ne samo Šibenik nego Hrvatsku i Evropu. Poznajem ga od njegove sedme godine, zahvaljujući bratu Acu koji je bio moj učenik. Dražen je stalno bio sa svojim bratom u dvorani. Njegov tehnički košarkaški napredak je bio toliko vidljiv da nije mogao proći neprimijećeno. Šteta što Biserka nije rodila još četiri, pet sinova, uvjeren sam da bi svi bili košarkaški velikani. Kod Dražena se sve spojilo, košarka kao zanat, vaspitanje, ulica, škola... sve je to Dražen. I ja tvrdim da, gledajući ove nove generacije, više nema Dražena, neponovljiv je", rekao je Kotarac.

"Zadatak nas starijih je da očivamo pomen, ime i sjećanje na sve ono što je Dražen napravio. Ovakvi dani bude emocije i grad nikad neće zaboraviti svog Dražena. On je iznad svega bio čovjek, patriota, koji nikada, bez obzira gdje igrao, nije nikad zaboravio svoj grad", rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Bonus video: