Rizvić i Preldžić odbili dres BiH

Centar Uniksa odbio ponudu, dok je krilo Fenerbahčea rekao da će da razmisli, ali su male šanse da će zaigrati za BiH
58 pregleda 0 komentar(a)
Emir Preldžić, Foto: REUTERS
Emir Preldžić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 29.04.2011. 17:26h

Dugo su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine pokušavali da dobiju od kolega iz Slovenije dozvole da pregovaraju sa Hasanom Rizvićem i Emirom Preldžićem o nastupu za njihov nacionalni tim.

Trud se isplatio, Slovenci su dali pristanak, ali su čelnici KS BiH (ne)očekivano ostali kratkih rukava u razgovorima sa dvojicom odličnih igrača.

- Rizvićeva odluka za mene je moralna i ljudska katastrofa. Spomenuo je neke stvari iz prošlosti zbog kojih više ne želi igrati za BiH, iako mu je to slab alibi. Zbog toga mi je žao što takve i slične ljude mi doživljavamo kao naše, proživljavamo njihove uspjehe kao svoje, a ustvari smo mi za njih na zadnjem mjestu - kazao je za bosanskohercegovačke medije Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH.

Preldžić nije bio decidan da neće igrati, ali teško je očekivati da će zaigrati za selekciju koju sa klupe predvodi Sabit Hadžić.

- Nije mi ponudio nikakav konkretan odgovor, osim da će razmisliti. Međutim, vremena za to nema previše. Kada sam ga kasnije ponovo pokušao dobiti, nije se javljao na telefon, ali se nekako romantičarski nadam da će ispuniti svoje obećanje - objasnio je Mahmutović.

Bosna i Hercegovina će biti rival Crne Gore na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će se od 31. avgusta do 18. septembra održati u Litvaniji.

Bonus video: