Tramp uvrijedio "Kralja": Nije lako učiniti da on bude pametan

On je reagovao na Lebronov intervju za CNN koji je dao prije nekoliko dana, u kojem je rekao da Tramp koristi sport da podijeli ljude
4 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Lebron Džejms, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.08.2018. 16:35h

Predsjednik SAD Donald Tramp podigao je buru objavom na Tviteru u kojoj je indirektno uvrijedio jednog od najboljih košarkaša današnjice Lebrona Džejmsa.

Tramp je reagovao na Lebronov intervju za CNN koji je dao prije nekoliko dana, nakon što je preko svoje fondacije otvorio osnovnu školu za problematičnu djecu u rodnom Ekronu, a u kojem je rekao da Tramp koristi sport da podijeli ljude.

"Lebron Džejms je upravo intervjuisan od strane najglupljeg čovjeka na televiziji, Dona Limona. On je učinio da Lebron izgleda pametno, što nije lako uraditi. Sviđa mi se Majk", napisao je Tramp aludiravši na čijoj je strani u debati Lebron Džejms - Majkl Džordan.

Džejms je često javno kritikovao predsjednika SAD, u septembru 2017. ga je nazvao "propalicom" nakon što je otkazao prijem Golden Stejt Voriorsima u Bijeloj kući što je tradicija za šampion NBA lige.

"Odlazak u Bijelu kuću je bila velika čast dok se ti nisi pojavio", napisao je tada na Tviteru Džejms, podsjeća B92.

Takođe, istog mjeseca Tramp je izjavio i da bi NFL igrači trebalo da budu otpušteni zbog vrijeđanja zastave kada kleknu na koljeno ili na drugi način odbiju da učestvuju u intoniranju himne (slučaj Kolin Kepernik), na šta je Džejms izjavio da je nedolično osobi na njegovoj poziciji.

"Ne shvata moć koju posjeduje kao lider ove divne zemlje. Ne razumije koliko se djece, bez obzira na rasu, ugleda na predsjednika SAD. Ne shvata, a zbog toga mi je najviše muka, da je to pozicija broj 1 u svijetu", rekao je Lebron.

Džejms je nastavio da kritikuje predsjednika i njegovu politiku, a u junu, dok je još bio član Klivlend Kavalirsa, rekao je da ni njegov tim ni Voriorsi neće prihvatiti poziv u ijBelu kuću posle osvajanja NBA titule.

Tramp je odgovorio da nijedan tim neće ni dobiti poziv da dođe.

Bonus video: