Treba da budemo realni u očekivanjima

Samo učešće na velikim takmičenjima je veliki uspjeh, a vjerujem da su naše reprezentacije sposobne i da na šampionatima naprave dobre rezultate - rekao predsjednik saveza Milo Đukanović
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2011. 18:06h

Predsjednik KS Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Izvršnog odbora Veselin Barović i direktor svih reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović, bili su danas u posjeti reprezentativnim selekcijama na Cetinju i u Tivtu.

U crnogorskoj prijestonici se priprema ženska seniorska selekcija i muška kadetska, a na moru mladi i juniorski nacionalni tim.

- Veliko je zadovoljstvo što su četiri od šest selekcija na pripremama za takmičenja koja ih očekuju i to da ženska reprezentacija uspješno privodi kraju pripreme za EP. Mislim da imamo razloga za optimizam i zadovoljstvo s obzirom na to da će muška i ženska reprezentacija igrati na Evropskom prvenstvu, kao i mlađe selekcije. Uvjerio sam se da se pripreme svih selekcija odvijaju na pravi način i da su stručne službe saveza odlično odradile svoj dio posla - kazao je Đukanović.

Prvi čovjek crnogorske kuće košarke se nada da će ova godina biti godina dalje afirmacije crnogorske košarke.

- Treba da budemo realni u očekivanjima, jer ovo su prvi ili među prvim nastupima naših selekcija na velikim takmičenjima, a konkurencija u evropskoj košarci je žestoka. Samo učešće na velikim takmičenjima je veliki uspjeh, a vjerujem da su naše reprezentacije sposobne i da na šampionatima naprave dobre rezultate i na pravi način afirmišu crnogorsku košarku i sport uopšte - zaključio je Đukanović.

Bonus video: