Trener Gran Kanarije upozorava: Budućnost je komplikovan protivnik

"Budućnost je počela sa pet poraza, ali je ušla u formu. Pobijedila je velike ekipe - Baskoniju, CSKA i Barselonu. To je tim sa jasnom strukturom i vizijom, veoma opasan, sa visokim igračima koji šutiraju za tri poena, kao što je Danilo Nikolić. Komplikovan protivnik nas čeka", kazao je Garsija
114 pregleda 0 komentar(a)
Garsija, Foto: MARCA.com
Garsija, Foto: MARCA.com

Košarkaši Budućnost Volija krenuli su na najduži put u Evroligi - na Kanarska ostrva, gdje će u petak od 21 sat igrati sa Gran Kanarijom, meč 12. kola Evrolige.

Čeka ih meč sa jednom od najboljih španskih ekipa, koja je uhvatila dobar ritam u elitnom takmičenju i vezala dva trijumfa, oba u gostima, nad Darušafakom i Armanijem.

Trener "Granke" Viktor Garsija očekuje "komplikovanu utakmicu".

"Budućnost je počela sa pet poraza, ali je ušla u formu. Pobijedila je velike ekipe - Baskoniju, CSKA i Barselonu. To je tim sa jasnom strukturom i vizijom, veoma opasan, sa visokim igračima koji šutiraju za tri poena, kao što je Danilo Nikolić. Tu su iskusni Edvin Džekson i Alen Omić. Komplikovan protivnik nas čeka", kazao je Garsija.

Odbrana Budućnosti je, takođe, veoma specifična, naglasio je on.

? PREVIA | Víctor García: “Tienen muy claro a lo que juegan, con una identidad muy clara”. El entrenador grancanario analizó los múltiples peligros del @KKBuducnostVOLI, rival de este viernes en @EuroLeague. Lee y escucha lo que dijo ➡ https://t.co/x1pzK4du2U pic.twitter.com/4yqZVyhOLc — Herbalife Gran Canaria (@GranCanariaCB) December 13, 2018

"Igraju sa mnogo kontakta i inteziteta, moramo da im odgovorimo na fizičkom planu. U odbrani ne smijemo da dozvolimo njihovim šuterima da se osjećaju ugodno, jer pogađaju za tri. U modernoj košarci šut za tri poena je velika prednost", rekao je Garsija.

Budućnost ima tri pobjede u "Morači", na strani je, do sada, uglavnom bila nemoćna...

"Očekujemo ih da budu na nivou na kome igraju kod kuće, jer je očigledno da su u uspono forme", upozorio je iskusni Albert Oliver.

Bonus video: