Janović očekuje odgovornost Bokserskog saveza zbog londonskog skandala

Upravni odbor Bokserskog saveza Crne Gore, koji je u saopštenju naveo da je ispitao sve okolnosti oko prijave za takmičenje i zaključio da je "u potpunosti ispoštovao proceduru oko prijave svojih boksera za kvalifikacioni turnir u Londonu za Olimpijske igre u Tokiju".
1410 pregleda 2 komentar(a)
Savković, Radunović i Drašković
Savković, Radunović i Drašković

Ministar sporta Crne Gore Nikola Janović kazao je da očekuje odgovornost Bokserskog saveza nakon skandala, koji se dogodio prošlog mjeseca.

Našim bokserima Stefanu Savkoviću i Tamari Radunović onemogućen je nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu, jer organizatoru - Svjetskoj bokserskaj federaciji - nisu dostavljene njihove prijave.

Savković, Radunović i selektor Boško Drašković vratili su se, zbog toga, iz Engleske, bez prava da se bore za nastup u Tokiju.

Janović je za agenciju MINA kazao da su savezi dužni da vode posebnu brigu o svojim reprezentativcima koji svoju državu predstavljaju širom Evrope i svijeta.

“Dugo godina sam se profesionalno bavio sportom i moram priznati da nikada ranije nijesam čuo za ovakav propust u jednom olimpijskom sportu. Kod ovakvih propusta direktno ispaštaju sportisti i zato, u konkretnom slučaju, očekujem odgovornost rukovodstva Bokserskog saveza”, rekao je Janović.

Upravni odbor Bokserskog saveza Crne Gore naveo da je ispitao sve okolnosti oko prijave za takmičenje i zaključio da je "u potpunosti ispoštovao proceduru oko prijave svojih boksera za kvalifikacioni turnir u Londonu za Olimpijske igre u Tokiju".

Bonus video: