Dobar je, ali ću ga nokautirati, slomiti mu vilicu i rebra: Fjuri prijeti neporaženom Njemcu

Neporaženi bivši šampion boksuje sa nadolazećom zvijezdom iz Njemačke
4322 pregleda 0 komentar(a)
Fjuri i Švarc, Foto: John Locher
Fjuri i Švarc, Foto: John Locher

Iako meč teškaša Tajsona Fjurija i Toma Švarca nije za titulu prvaka svijeta, ipak je zaslužio najveću scenu - glavnu borbu u ringu Las Vegasa večeras iza ponoći.

Razlog nije samo podatak da je Britanac Fjuri neporažen u profi ringu i da je zbog nesportskog života ostao bez pojaseva zasluženo oduzetih od Ukrajinca Vladimira Klička.

Ulog je veliki i zbog podatka da se pobjedniku otvaraju vrata meču za WBC titulu u vlasništvu Amerikanca Donteja Vajldera.

Fjuri, ili Kralj Cigana kako sebe naziva, prošle godine je u “Stejpls centru” u Los Anđelesu boksovao neriješeno sa Vajlderom, i to nakon velike pauze zbog problema sa depresijom i uzimanjem medikamenata.

To mu je bio jedini, po mnogima neopravdano suđeni meč koji nije dobio, a slavio je u 27 ostalih borbi.

- Boksujem u teškoj kategoriji, tu su veliki momci i ne smijete nikoga potcijeniti. Savršeno znam kako razmišlja Švarc. Svjestan je da bi pobjedom u našem meču obezbijedio sjajnu budućnost - biće multimilioner, njegovo ime i fotografije na naslovnim stranama, pozivi u televizijske emisije...I da potcijenim momka koji ka tome stremi? To je nemoguće. On je donio jedinu ispravnu odluku da prihvati borbu protiv mene. To je velika prilika za njega, ali nije slučajno drugi u WBO rejtingu i želi da me “razvali” od batina i dokaže da nije slučajno tako dobro rangiran. E, na njegovu žalost i ja želim da njega “razvalim” od batina, da mu slomim vilicu i rebra i da ga nokautiram. I poslije toga idem na zabavu mojih navijača, gdje će biti puno pića za Kralja Cigana - naglasio je 30-godišnji kontroverzni Britanac.

On je na zvaničnom predstavljanju bio više nego prijateljski raspoložen prema šest godina mlađem rivalu, koji je prihvatio šou, pa je na opšte iznenađenje, umjesto uobičajenog guranja i prijetnji, gledano manekensko poziranje i osmijesi za kamere obojice rivala.

Fjuri je nakon poraza Entonija Džošue najbolje rangirani teškaš prema specijalizovanom časopisu “Ring”.

- Fjuri je najbolji teškaš na svijetu. Ali smatram da imam šansu da pobijedim. Za to sam se borio, vrijedno trenirao. Boks je moj život i sve sam radio za ovu priliku u Las Vegasu. Pokazaću svima da je moguće pobijediti i tog tipa - kazao je Švarc.

Švarc nikada nije boksovao van Njemačke ili susjedne Češke, a slavio je u sva 24 okršaja, 16 puta nokautom.

Bonus video: