Godina u znaku Popovića i Jedinstva

Priznanje za najboljeg sportistu dobio je libero Odbojkaškog kluba Jedinstvo Ljubomir Popović, a nagradu mu je uručio predsjednik Opštine Petar Smolović
222 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji sportisti Bijelog Polja, Foto: Privatna arhiva
Najbolji sportisti Bijelog Polja, Foto: Privatna arhiva

Najboljim sportistima i sportskim radnicima Bijelog Polja danas su u sali hotela "Franca" svečano uručene nagrade za rezultate u 2018. godini.

Priznanje za najboljeg sportistu dobio je libero Odbojkaškog kluba Jedinstvo Ljubomir Popović, a nagradu mu je uručio predsjednik Opštine Petar Smolović.

Najbolji klub je OK Jedinstvo, osvajač Kupa i prvenstva Crne Gore, trener Osman Erović (AK Jedinstvo i selektor reprezentacije Crne Gore).

Za najperspektivnijeg sportistu izabran je Risto Drobnjak, dok je najbolji sportski radnik Slobodan Šebek, sportski direktor OK Jedinstvo.

"Opština godišnje u sport ulaže 600 hiljada eura i sredstva iz budžeta koja se odvajaju za sport se kontinuirano povećavaju, minimum za po 10 odsto godišnje. Godina za nama bila jako uspješna a o razvoju sporta najbolje govori podatak da je trenutno registrovano 38 sportskih klubova.

"Izuzetno je važno nam je bilo da to registrujemo po novom Zakonu o sportu, koji je nedavno stupio na snagu, a koji je mnogo oštriji. Iako smo se mi na početku bunili, prvi ja, jednostavno se pokazalo da ovaj Zakon ima svojih boljih strana. Trenutno kroz klubove nastupa 2.100 registrovanih sportista. Imamo 72 trenera, 45 sportskih radnika, 52 Bjelopoljca su na širem spisku reprezentacije. Kada se sve to sabere oko 2 500 ljudi se aktivno bavi sportom u Bijelom Polju, što je zaista u odnosu na procenat broja stanovništva, zaista velika brojka", rekao je Smolović.

Smolović je najavio bolje infrastrukturne kapacitete u narednoj godini.

"Završili smo kompletnu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju gradskog stadiona, da bi mogli da kandidujemo kod FSCG koji će izvršiti rekonstrukciju stadiona i uložiti preko million eura. Uz to završili smo projektnu dokumentaciju i za rekonstrkciju atletske staze, projekat vrijedan oko 200 hiljada eura i kandidovali smo ga Atletskom savezu Crne Gore. U toku su pregovori sa njima, ove godine je prioritet bio Bar, zbog održavanja Mediteranskih igara, ali vjerujem da ćemo sledeće godine mi biti na prvom mjestu, kandidovaćemo se za organizaciju MOSI igrara i to će biti preduslov za rekonstrukciju staze", saopštio je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Udruženje sportskih novinara Bijelog Polja i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju su izabrali i nekoliko mladih sportista koji su ostvarenim rezultatima u prošloj godini skrenuli pažnju na sebe.

To su košarkaš Vasilije Vučinić, rukometaš Nikola Jelić, atletičari Boris Vujošević i Edin Erović, fudbaler Rijad Džafić, rukometašica Ema Kolić, džudiskinja Kristina Milićević, bokseri Zdravko Vlaović i Darko Mrdović.

Priznanje u ovoj kategoriji dobio je i novi član Paraolimpijske reprezentacije Crne Gore, Adnan Kujović.

Posthumno, za zasluge u doprinosu razvoja bjelopoljskog sporta dobio je Nebojša Milošević, košarkaš koji je ponikao u Jedinstvu, a kasnije bio istaknuti igrač većeg broja klubova i košarkaški funkcioner.

U ime Udruženja sportskih novinara sportiste i brojne goste je pozdravio predsjednik tog udruženja Milovan Novović.

Uručivanju nagrada nisu prisustvovali predstavnici atletičara.

Bonus video: