Lekleru pol-pozicija u Austriji i rekord staze, Hamilton kažnjen

Vozač Ferarija je do druge pol-pozicije u karijeri došao uz postavljen novi rekord staze
681 pregleda 1 komentar(a)
Šarl Lekler
Šarl Lekler
Ažurirano: 29.06.2019. 18:26h

Šarl Lekler osvojio je pol-poziciju za nedjeljnu trku za Veliku nagradu Austrije.

Vozač Ferarija je do druge pol-pozicije u karijeri došao uz postavljen novi rekord staze - najbolji krug u kvalifikacijama izvozio je za nevjerovatnih 1:03.003 minut.

Sa prvog mjesta je ove sezone krenuo i na drugoj trci voženoj u Bahreinu.

"Osjećao sam se sjajno. Tokom prvog treninga sam imao malih problema, ali smo već za drugi napravili izmene. Bilo mi je zadovoljstvo da testiram bolid do krajnjih granica. Srećan sam što sam ponovo na polu. U nedjelju moram da završim posao", naglasio je Lekler.

Na prva tri startna mjesta po završetku kvalifikacija našli su se vozači iz tri različita tima jer je drugi u kvalifikacijama bio Luis Hamilton u Mercedesu, a treći Maks Ferštapen u Red Bulu.

Međutim, nakon istrage pod kojom se našao zbog incidenta sa Kimijem Raikonenom, Hamilton je pomjeren za tri mjesta unazad i startovaće u nedjelju kao peti.

Hamilton je u jednom trenutku blokirao Kimija Raikonena i istraga je već bila najavljena, a sada je poznat i ishod.

To znači da će Ferštapen krenuti drugi, Valteri Botas treći, a Kevin Magnusen četvrti. Iza Hamiltona će startovati Kimi Raikonen, Antonio Đovinaci, Pjer Gasli i Sebastijan Fetel.

Fetel je imao probleme sa bolidom i zbog toga nije ni vozio u Q3.

Trka za Veliku nagradu Austrije će početi sjutra u 15.10 sati.

Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 187 bodova, ispred Botasa koji ima 151. Slijede Fetel sa 111, Maks Ferstapen sa 100 i sa 87 Lekler...

Bonus video: