Ništa od teškaških obračuna: Fjuri "izbjegao" Džošuu i Vajldera

Tri najatraktivnija i najbolja borca sada su u tri različite promoterske kuće, po ugovorima sa različitim TV kompanijama (Džošua - DAZN, Vajlder - Šoutajm), a to u boksu znači - dogovor u zakazivanju borbi je gotovo nemoguć
704 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Foto: AP
Tajson Fjuri, Foto: AP

Tajson Fjuri je stao uz rame sa Entonijem Džošuom i Dontejom Vajlderom i po zaradi.

Jedan od tri "tešaške" zvijezde u profesionalnom boksu, potpisao je danas ugovor sa promoterskom kućom Top Rank i TV stanicom ESPN vrijedan oko 90 miliona eura, po kome će u naredne četiri godine imati najmanje dvije borbe.

To je dobra vijest za Britanca, ali ne i za ljubitelje boksa, jer od blokbaster duela u teškoj kategoriji, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Tri najatraktivnija i najbolja borca sada su u tri različite promoterske kuće, po ugovorima sa različitim TV kompanijama (Džošua - DAZN, Vajlder - Šoutajm), a to u boksu znači - dogovor u zakazivanju borbi je gotovo nemoguć.

Očekivalo se da će 2019. godina donijeti revanš između Fjurija i Vajldera, nakon što je njihova prva borba u Los Anđelesu završena neriješeno, ili "bitku za Britaniju" Fjuri - Džošua, ali su šanse za jedan od dva spektakla sada minimalne.

Bonus video: