Adžić: Moja odgovornost je apsolutna

"Moja odgovornost je apsolutna i zamolio sam djevojke da uzdignuta čela napuste teren. Za dalje analize ima vremena", istakao je Adžić.
77 pregleda 57 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Www.serbia2013.com
Dragan Adžić, Foto: Www.serbia2013.com
Ažurirano: 15.12.2013. 23:42h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Selektor crnogorskih rukometašica Dragan Adžić je na sebe preuzeo odgovornost za poraz od Danske i poručio da je ponosan na djevojke.

"Pobijedila je u ovom trenutka jača i bolja ekipa. Djevojke su dale svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno da se savlada Danska. Nismo ispunili dio zadataka koje smo postavili. Moja odgovornost je apsolutna i zamolio sam djevojke da uzdignuta čela napuste teren. Za dalje analize ima vremena. Danska je potpuno zaslužila pobjedu i želim joj sreću do kraja", istakao je Adžić.

  • Smatrate li da je loš napad presudio?

"Bilo je problema u svim segmentima igre. Nije ni odbrana bila sjajna u prvom dijelu, nije bilo dobrog vraćanja. Nismo ispoštovali neke dogovorene stvari. Danska je bila spremniji tim. Ovo nije smak svijeta. Nekada se pobijedi, nekada izgubi".

  • Da li je Danskoj duga klupa donijela pobjedu, jer je njihov selektor mogao da mijenja kompletnu bekovsku postavu?

"Danska je Danska, Crna Gora je Crna Gora. Kada neko napravi ono što su napravile „lavice“ sa 30 registrovanih igračica, onda ćemo o tome razgovarati".

  • Zbog čega ste bili onako nervozni tokom prvog poluvremena? To nije bila Vaša odlika do sada.

"Ne volim kada primamo lake golove. Neke stvari nismo poštovali ispočetka, što nama uvijek može da se odrazi na rezultat. Ne mogu to djevojkama da zamjerim. Pokušavao sam da napravim neku vrstu pritiska kako bih ih razbudio, ali... Stvarno su one za mene i dalje „zlatne lavice“ i žao mi je što su sada uplakane, ali to je sport", zaključio je Adžić.

Bonus video: