Budućnost propustila posljednju šansu da savlada Vardar

Regionalno takmičenje biće završeno duelom Budućnosti i Krima u četvrtak u 11 sati.
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, ŽRK Budućnost - Vardar, Foto: Dejan Starčević
Đurđina Jauković, ŽRK Budućnost - Vardar, Foto: Dejan Starčević
Ažurirano: 24.04.2018. 19:05h

Posljednja prilika da se nanese poraz jednom od najvećih rivala je propuštena - na završnom turniru Regionalne lige, rukometašice Budućnosti su u „Verdeu” poražene od Vardara sa 27:26.

Nove šanse da sruše „crveno-crne” neće biti, jer je Sergej Samsonjenko odlučio da odustane od svoje igračke, pa će se šampion Makedonije praktično ugasiti...

Predvođene Milenom Raičević, koja je drugi dio sezone odigrala fenomenalno, izabranice Dragana Adžića su dugo prijetile učesniku fajnl-fora Lige šampiona.

Posljednje izjednačenje je donijela Branka Konatar u 40. minutu (18:18), nakon čega je Vardar preuzeo kontrolu i serijom 3:0 stigao do rekordnih plus četiri u 48. minutu (24:20). Bilo je i 26:22 i mislilo se da je to kraj, ali su „plave” sedmim golom Đurđine Jauković prišle na 26:27 na 116 sekundi do kraja.

Andrea Lekić je šutirala preko prečke, ali je nakon tajm-auta Adžića loptu izgubila Sanja Premović, da bi Podgoričanke opet dobile loptu 13 sekundi prije kraja. Raičevićeva je pokušala da izbori remi, ali je njen šut bio lak plijen za Inu Susljinu.

„Odigrale smo još jednu dobru utakmicu protiv Vardara, koji tokom cijelog meča nije imao rješenje za naš napad, ali smo imale problema u odbrani. Da smo je malo bolje igrale, rezultat bi bio drugačiji“, istakla je Raičevićeva, koja je 11 puta tresla mrežu.

Kapitenki Budućnosti je žao što je u posljednjem duelu sa klubom koji se gasi propuštena šansa za trijumf.

„Imale smo šansu i u Skoplju prošli put i sada ovdje. Drago mi je što smo odigrale dobro te utakmice, a žao mi je što naredne godine nećemo imati priliku da im se revanširamo. Jako će biti teško bez ovih jakih utakmica, ne znam kako ćemo uspjeti da ih nadomjestimo“, zaključio je 28-godišnji srednji bek.

BUDUĆNOST - VARDAR 26:27 (13:14)

Podgorica - Dvorana „Verde”. Gledalaca: 500. Sudije: Pavićević i Ražnatović (Cetinje). Sedmerci: Budućnost 5 (3), Vardar 8 (5). Isključenja: Budućnost 10, Vardar 10 minuta.

Budućnost: Zokebi de Paula (sedam odbrana i tri sedmerca), Marinović, Babović, Ujkić, Konatar 1, Jauković 7, Pletikosić, Laslo 1, Premović 1 (1), Brnović 2, Pavićević, Raičević 11 (2), Grbić 3, Novaković.

Vardar: Lejno (četiri odbrane), Susljina (osam odbrana i sedmerac), Radičević 2, Klikovac, Sazdovska, Kuznjecova 2, Bajramovska, Lazović 5, Penezić 7 (1), Keramičijeva, Čanađija, Hmirova 1, Cvijić 2, Lekić 6 (3), Petrović, Ristovska 2 (1).

Bonus video: