"Crvena furija” oduvala Dansku za povratak u borbu za medalje

3 komentar(a)
Španija, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Španija, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 17.12.2014. 23:08h

Danskoj je za 2. mjesto u grupi 1 bio dovoljan i bod protiv Španije, ali mu nije bila ni blizu. „Crvena furija” je dominirala od starta, samo jednom je gubila, a imala je i dvocifrenu prednost. Na kraju je bilo 29:22.

U pobjedničkom timu je najefikasnija bila Aleksandrina Kabral Barbosa sa šest golova, Beatris Fernandes je dodala pet, a Elisabet Pinedo, Karmen Martin i Nerea Pena po četiri.

Najbolji strijelac Španije na ovom šampionatu je nesuđeno pojačanje Budućnosti, Karmen Martin, koja je tresla mreže 42 puta, mada je 24 pogotka dala iz sedmeraca. U bekovskoj liniji se ističu Pena (25), Marta Mange (23) i Kabral Barbosa (16). Daleko od prave forme je Makarena Agilar, mada ona uvijek igra dobro protiv Crne Gore. Za razliku od prtethodnih takmičenja, Silvija Navaro više nije nezamjenljiva. Omalena golmanka je i dalje prvi izbor Horhea Duenjasa, a šansu dobija i Ana Temprano, mada ima tri puta manje odbrana (20 prema 60), ali i bolji procenat (38 - 35).

U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Švedska. Aktuelne vicešampionke su sinoć prvi put izgubile, i to od Mađarske (29:25), koja će se sjutra boriti za 5. mjesto sa Francuskom. U prvom meču grupe 1, Rumunija je bila bolja od Poljske (24:19), uz devet golova prvog strijelca šampionata, Kristine Neagu iz Budućnosti (49 dosad).

Bonus video: