Crna Gora izgubila od Hrvatske: Dobrih 30 minuta, za više nije bilo ni kvaliteta ni snage - Vijesti.me
PORAZ „LAVOVA”

Crna Gora izgubila od Hrvatske: Dobrih 30 minuta, za više nije bilo ni kvaliteta ni snage

Rukometaši Crne Gore na „Croatia cupu” izgubili od Hrvatske 34:22 (14:12)

Najefikasniji sa sedam golova: Miloš Vujović izvodi sedmerac na večerašnjoj utakmici
Najefikasniji sa sedam golova: Miloš Vujović izvodi sedmerac na večerašnjoj utakmici (Foto: Jozo Cabraja / kolektiff)

Ubjedljiva pobjeda nad Italijom (32:24), a onda još ubjedljiviji poraz od Hrvatske (34:22) na „Croatia cupu” u Poreču realnost su crnogorske rukometne reprezentacije.

Oslabljeni tim Zorana Roganovića, bez sedam standarnih reprezentativaca (Vladana Lipovine, Nebojše Simića, Boža Anđelića, Branka Vujovića, Miloša Božovića, Nebojše Simovića i Stevana Popovića), te Vuka Borozana, držao se protiv „vatrenih” do poluvremena. Nije dozvoljavao izabranicima Lina Červara da stekne preko četiri gola prednosti, a na velikom odmoru je bilo 14:12.

Nakon povratka iz svlačionica, Hrvati su serijom 5:0 „pobjegli” na 19:12, a na sredini nastavka su prvi put imali dvocifrenu prednost (25:15). Razlika u klasi je bila očigledna, a Roganović sa smanjenom rotacijom nije imao s kim da parira znatno kvalitetnijem rivalu.

Miloš Vujović je bio najefikasniji u redovima „lavova” sa sedam golova, Nemanja Grbović i Stefan Čavor su dali po četiri. Vuko Borilović je odbranio šest od 25 šuteva, a Mile Mijušković nijedan od 15.

Kod Hrvata su najbolja bila lijeva krila Manuel Štrlek sa šest i David Mandić sa pet pogodaka.


Vidi sve komentare