Fajnl-for u mislima „plavih”

Dragan Adžić ima velikih problema sa povredama igračica, ali je ubijeđen da će sve biti u redu
100 pregleda 1 komentar(a)
ŽRK Budućnost, okupljanje sezona 2018/2019, Foto: Zrkb.me
ŽRK Budućnost, okupljanje sezona 2018/2019, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 30.07.2018. 21:09h

U gradu koji im je baza posljednjih godina - Kolašinu, rukometašice Budućnosti su počele pripreme za novu sezonu.

Tim Dragana Adžića je prošle sezone ispao u četvrtfinalu elitnog takmičenja od dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Đera, a u nastupajućoj će pokušati da napravi bar korak više.

U pohodu na fajnl-for u Budimpešti biće jači za djevojku koja je u prethodnih osam sezona stizala bar do polufinala, Katarinu Bulatović, kao i još dvije proslavljene crnogorske rukometašice - Marinu Rajčić i Anđelu Bulatović.

Prvi dio priprema propustiće kapitenka Milena Raičević, koja je u Holandiji na oporavku od povrede ramena do 19. avgusta, ali to, nažalost, nije jedini problem za Adžića.

"Za Milenu još nije sigurno da će biti spremna za grupnu fazu, Kaća Bulatović ima problem sa labrumom šuterskog ramena, dok Anđela Bulatović ima ozbiljno oštećenje hrskavice lijevog koljena. I ostale imaju manjih problema, ali su sve odradile prvi trening. Radiće dozirano i biće sve u redu. Ako tako bude, onda smo spremni za sve", rekao je Adžić.

Najtrofejniji crnogorski klub će odigrati 25 pripremnih utakmica, a prva je već 7. avgusta u gradu pod Bjelasicom protiv ĆSM Bukurešta. Isti rivali će se sudariti i 10. avgusta u podgoričkom „Verdeu”, a problem za trenera „plavih” je što neće imati nijednog pivota na raspolaganju.

Ivana Godeč će biti na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Poljskoj, a Ema Ramusović i Tatjana Brnović su povrijeđene.

"Tanja je zbog koljena čitavog ljeta na terapijama, ali još nije izvjesno da neće morati na operaciju. I Ema nakon operacije koljena tek 1. septembra smije da normalno trenira", napomenuo je Adžić.

Podgoričanke najviše utakmica očekuje u avgustu, jer u septembru počinju nacionalna prvenstva. Uz rumunskog prvaka, rivali će biti Krim, Podravka, Lokomotiva, Đer, Erd...

Osim danskog Odenzea, koji u „Morači” gostuje 7. oktorbra na otvaranju Lige šampiona, rivali u grupi A su i francuski Mec i norveški Larvik.

Bonus video: