Jasna Tošković u Avru

Jasna je prvo pojačanje Avra za narednu sezonu, a nosiće broj 20. Na desnom beku će zamijeniti Splićanku Martu Vrdoljak, koja nakon jedne sezone napušta Francusku
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2013. 23:58h

Poslije sezone u „gradu svjetlosti“ mijenja klub, ali ne i zemlju – desni bek crnogorske reprezentacije Jasna Tošković (24 godine, visoka 189cm) napustila je Isi Pariz i potpisala jednogodišnji ugovor sa Avrom, koji je proteklu sezonu završio na šestom mjestu.

Kako je objavljeno na sajtu kluba, Jasna je prvo pojačanje za narednu sezonu, a nosiće broj 20. Na desnom beku će zamijeniti Splićanku Petru Vrdoljak, koja nakon jedne sezone napušta Francusku.

Tošković za sobom ima odličnu sezonu sa Isijem, sa kojim je osvojila Liga kup Francuske (prvi trofej u klupskoj istoriji), igrala je u finalu Kupa kupova (poraz od austrijskog Hipa), dok su Parižanke u prvenstvu završile na trećem mjestu.

Igrajući u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kasnije i u Kupu kupova, Jasna je postigla 30 golova, što joj je dosadašnji rekord u karijeri za jednu sezonu na evropskoj sceni.

Bila je 10. strijelac ligaškog dijela prvenstva Francuske sa 109 golova na 24 meča (51 odsto šuta).

Karijeru je počela u Budućnosti, a igrala je i u Petrol Bonusu, najduže u niškoj Naisi (tri sezone), a pretprošle sezone je nastupala u mađarskoj Bekeščabi.

Sa reprezentacijom Crne Gore ima zlato sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Srbiji.

Avr nikada nije bio šampion Francuske, a od 2006. do 2010. godine je pet puta uzastopno bio drugi, iza Meca, ali je dva puta osvajao Kup, 2006. i 2007. godine. Avr ima i jedan evropski trofej, Čelendž kup osvojen prošle godine.

Bonus video: