Jauković: Neće biti lako koga god da izvučemo

Nakon Larvika i serije od pet pobjeda u elitnom takmičenju, djeluje da će upravo Budućnost da bude najnepoželjeniji rival
58 pregleda 6 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Zrkb.me
ŽRK Budućnost, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 16.04.2017. 19:30h

Da li ste čuli za dramsku seriju "Okupirani", najskuplju u istoriji norveške televizijske produkcije? Radnja se odvija u izmaštanoj bliskoj budućnosti, a njen zamajac je ruska okupacija ove skandinavske države, uz prećutnu saglasnost Evropske unije. Pogledajte, uostalom...

Na Veliku subotu, na jugoistoku Norveške, Budućnost je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona rukometno "okupirala" Larvik (35:30).

Ništa neobično - treći put u posljednje četiri posjete, "plave" su savladale evropskog vladara iz 2011. godine i izjednačile se sa njim u ukupnom međusobnom skoru (po sedam pobjeda i jedan neriješeni ishod).

Iako rezultatski manje bitan - već nakon prvog meča u dvorani "Morača" i stečenog kapitala od 14 golova (31:17), crnogorski prvak je osigurao učešće na završnom turniru elitnog takmičenja - trijumf u Larviku je bio i te kako potreban izabranicama Dragana Adžića.

Prije svega, zbog atmosfere, gomilanja samopouzdanja, ali i slanja poruke rivalima da ova generacija namjerava da se trofejom oprosti od plavog dresa...

"Nismo se opustile niti smo razmišljale o tih 14 golova prednosti", kaže lijevi bek Budućnosti Đurđina Jauković, koja je i revanš, baš kao i prvi duel, završila sa tri gola iza svog imena.

I njoj bode oči što su Podgoričanke u Larvik Areni primile 30 pogodaka, gotovo dvostruko više nego u "Morači".

"Imale smo nekoliko loših vraćanja u fazu odbrane, što su Norvežanke znale da kazne, jer je tranzicija njihovo najjače oružje. Ipak, sada imamo dosta vremena da ispravimo sve greške i pripremimo se najbolje što možemo za F4".

Tačno tri sedmice trajaće pripreme za završni turnir u Budimpešti. A tamo, "plave" čeka dobro znano društvo iz maja 2016 - branilac titule Bukurešt, vicešampion Đer, te Vardar, od koga su prošle godine u "Laslo Pap areni" poražene u susretu za treće mjesto, da bi se ovosezonski međusobni mečevi u glavnoj rundi završili u ogledalu preslikanim rezultatom (u Podgorici 31:28 za Makedonke, u Skoplju 31:28 za Budućnost).

"Nismo stigle da ispratimo preostale mečeve četvrtfinala. Vardar je, očekivano, pobijedio Mitjiland. Bukurešt je veoma dobrom igrom izbacio Ferencvaroš, što nije ni malo lako, jer su Mađarice ove godine dosta pokazale".

Koga bi Đurđina željela za protivnika u žrijebu koji će se održati u utorak?

"Nemam neku posebnu želju. Koga god da izvučemo, znam da nam neće biti lako".

Ipak, nakon Larvika i serije od pet pobjeda u elitnom takmičenju, djeluje da će upravo Budućnost da bude najnepoželjeniji rival za preostala tri učesnika polufinala...

Budućnost na fajnl-for stiže u punoj takmičarskoj formi

Za razliku od prethodnih sezona, Budućnost će na fajnl-for Lige šampiona ući u punoj takmičarskoj formi.

Do odlaska za Budimpeštu, "plave" će odigrati još dva meča i to u Regionalnoj ligi.

Na završnom turniru, čiji je domaćin Ljubljana, crnogorski prvak će se 25. aprila u polufinalu sastati sa domaćinom Krimom (18 sati).

U drugom meču igraće Vardar i Podravka. Dan kasnije, planirane su utakmice za plasman.

Bonus video: