Kaluđerović i Vujačić sude na Univerzitetskom Evropskom prvenstvu

Cetinjske sudije Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić nominovani su, kao jedan od osam mladih sudijskih parova, da sude na Univerzitetskom Evropskom prvenstvu
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2013. 17:18h

Cetinjske sudije Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić, koji su u programu mladih evropskih sudija (YRP), nominovani su, kao jedan od osam mladih sudijskih parova, da sude na Univerzitetskom Evropskom prvenstvu, koje se igra od 23. do 30. juna u poljskim Katovicama, saopšteno je iz Zajednica rukomtnih sudija Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju, “sudijski eksperti EHF-a će na ovom turniru pratiti razvoj mladih sudijskih parova”.

Evropska rukometna federacija je objavila da će internacionalci Novica Mitrović i Miljan Vešović dijeliti pravdu na kvalifikacionom turniru grupe 5 za žensko juniorsko Evropsko prvenstvo u Danskoj. Kvalifikacioni turnir se igra od 17. do 19. maja u austrijskom Tulnu, a pored domaćina učestvuju i juniorske selekcije Holandije, Bugarske i Jermenije.

Mitrović i Vešović su, takođe, pozvani, kao jedan od 12 sudijskih parova iz Evrope, da učestvuju na seminaru u Granoljersu (Španija), u organizaciji Svjetske rukometne federacije (IHF).

Seminar će se održati u periodu od 25. juna do 1. jula u okviru globalnog sudijskog trening programa, a ya njegovo sprovo]enje će biti zaduženi članovi sudijske komisije IHF-a će biti zaduženi za njegovo sprovođenje.

Bonus video: