Klara Voltering produžila ugovor

Njemica je na 13 utakmica Lige šampiona (zbog povrede je propustila meč u prvoj fazi takmičenja u Danskoj, protiv Midtjilanda) upisala 180 odbrana, odnosno 13,8 prosječno po meču.
183 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2012. 00:13h

Jedna od najzaslužnijih za prvi plasman Budućnosti u finale Lige šampiona i iduće sezone nosiće isti dres – Njemica Klara Voltering produžila je ugovor sa podgoričkim klubom.

Time je namjera rumunskog šampiona Olkima, prema pisanju lokalnih medija, da u svoje redove dovede 29-godišnju golmanku njemačke reprezentacije ostala samo san. Klara je izabrala Budućnost i Podgoricu, gdje je već postala jedna od miljenica domaćih navijača...

Njemica je ove sezone na 13 utakmica Lige šampiona (jedino je, zbog povrede, propustila meč u prvoj fazi takmičenja u Danskoj, protiv Midtjilanda) upisala 180 odbrana (od čega su četiri "skinuti" sedmerci), odnosno 13,8 prosječno po meču.

Ispod 10 odbrana imala je samo na dvije utakmice, protiv Midtjilanda kod kuće (dvije odbrane) i protiv Krima u gostima (šest). Najviše odbrana (20) imala je u ubjedljivoj pobjedi Budućnosti u Vlčei protiv Olkima.

U dva meča polufinala protiv Larvika upisala je ukupno 34 odbrane.

Voltering je prošlog ljeta stigla u Budućnost iz Bajer Leverkuzena, gdje je igrala od 2000. godine (u sezoni 2003/2004. igrala je na pozajmici u Borusiji iz Dortmunda). Rodom iz Minstera, Klara je karijeru počela u Koesfeldu.

Za njemačku reprezentaciju je debitovala 22. novembra 2003. godine, i do danas je upisala 122 nastupa za nacionalni tim, sa kojim je 2007. godine osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Osim na nekoliko evropskih i svjetskih šampionata, Voltering je sa Njemačkom nastupala i na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje su Njemice završile na 11. mjestu.

Igračica kojoj je sportski idol legendarni Majkl Džordan, sa Bajer Leverkuzenom je osvojila dva kupa Njemačke (2002, 2010) i jedan Čelendž kup (2005).

Inače, pojedini rumunski mediji pišu i da Olkim uveliko pregovara i sa desnim bekom Budućnosti Katarinom Bulatović, kojoj na kraju sezone ističe ugovor...

Bojana Popović i Maja Savić su ranije najavile da će po završetku ove sezone okončati uspješne i bogate karijere. Imaju priliku da osvajanjem Lige šampiona, što im je već polazilo za rukom (Bojani pet puta, Maji dva), to učine na najljepši mogući način...

Galerija

Bonus video: