Mehmedović: Igra ovog tima je iznenađenje za javnost, ali ne i za mene

„Iako smo izgubile prvi meč od Danske, samopouzdanje nam se podiglo, a to se vidjelo i sada. Puno nam znače ova dva boda, jer smo mlada ekipa, i biće veliki podstrek za sve nas”, rekla je Ema Ramusović
63 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Rukometašice Crne Gore, Foto: Swe2016.ehf-euro.com
Ažurirano: 07.12.2016. 20:45h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Malme - Došle su u Dansku da stiču iskustvo, da pokažu da mogu da budu dostojne nasljednice čuvenih „lavica”, a već poslije dva meča može da se kaže da su na pravom putu.

Nakon nesrećnog poraza od Danske, rukometašicama Crne Gore se sve vratilo u još jednoj triler završnici, jer su savladale Češku sa 28:27.

„Bez obzira na poraz od Danske, igrale smo dobro taj meč i samo smo nastavile u tom ritmu. Bilo je teško bez Milene i njenog iskustva, a imale smo i dosta isključenja. Ostale smo i sa dvije igračice manje minut i po prije kraja, ali su mlade djevojke pokazale da su i one iskusne, jer nisu gubile glave u kriznim momentima. Bile su mentalno spremnije od Čehinja, zbog toga smo pobijedile”, istakla je Majda Mehmedović.

Ovakve igre mladog tima su iznenađenje za sve, da li su i za tebe?

„Jeste iznenađenje za sve, ali sam dugo igrala u Budućnosti i znam kako su djevojke vrijedne i koliko rade na sebi na terenu i van njega. Za javnost to možda jeste iznenađenje, ali meni nije, jer su mi samo još jednom dokazale koliko vrijede”, poručilo je sjajno lijevo krilo.

Marina Rajčić je realno sagledala meč.

„Bilo je grešaka i nas na golu i djevojaka na terenu, ali smo mlada ekipa i sve je to normalno”.

U finišu si bila odlična, da li je to znak da si proradila?

„Ja sam odavno proradila, samo se to večeras vidjelo”, uz osmjeh je poručila 23-godišnja golmanka.

Ema Ramusović je sa tri gola pokazala da je veliki talenat.

„Jako sam srećna zbog ove pobjede. Iako smo izgubile prvi meč od Danske, samopouzdanje nam se podiglo, a to se vidjelo i sada. Puno nam znače ova dva boda, jer smo mlada ekipa, i biće veliki podstrek za sve nas”, naglasila je djevojka koja je prije devet dana proslavila 20. rođendan.

Od dva boda protiv Češke je veći dobitak Jelena Despotović. Igračica koja je kao 18-godišnjakinja osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji je dugo bila pod grčem i tek je na utakmici sa Rumunijom u kvalifikacijama za Olimpijske igre pokazala koliko može.

Ali, taj meč nije imao važnost kao ovaj. Igračica mađarskog Debrecina je dobila šansu u najtežem trenutku, i sa golom, četiri asistencije i iznuđenim sedmercem pokazala da je konačno probila led i da je spremna za najveća iskušenja.

„Vjerovala sam u sebe od početka meča, jer sam znala da ću dobiti priliku i da sve zavisi samo od mene. Ovo je novi početak za mene, neću da se osvrćem šta je bilo prije, samo gledam unaprijed i nadam se da ću iz utakmice u utakmicu biti bolja”, rekla je 22-godišnja Podgoričanka.

Bonus video: