Norveška prvi polufinalista, Danska i Rumunija odlučuju o drugom mjestu

Pri rezultatu 19:19 u 52. minutu je ušla Nora Merk, koja je imala savršenu partituru i omogućila svom timu da povede 23:20 i riješi sve dileme
59 pregleda 0 komentar(a)
Nora Merk, Foto: Reuters
Nora Merk, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2016. 21:56h

Prve polufinalistkinje 12. Evropskog prvenstva su rukometašice Norveške.

Aktuelne evropske i svjetske šampionke su protiv Mađarske upisale petu pobjedu (24:23) u Švedskoj i kolo prije kraja osigurale 1. mjesto u grupi 2.

Nije Skandinavkama bilo nimalo lako da trijumfuju, jer je Kim Rasmusen taktikom sa sedam igračica u napadu koristio što je njegov kolega Torir Hergeirson u drugom poluvremenu odmarao prvu bekovsku postavu.

Ali, trofejni Islanđanin je u pravom trenutku vratio na teren glavnu igračicu, Noru Merk.

Pri rezultatu 19:19 u 52. minutu je umjesto Stine Skogrand ubacio sjajnu rukometašicu Đera, koja je imala savršenu partituru i omogućila svom timu da povede 23:20 i riješi sve dileme.

Merk je prvo asistirala Marit Malm Frafjord, potom je iskoristila dva sedmerca koje su iznudile ona i iskusna pivotkinja nakon njenog dodavanja, da bi fenomenalnu seriju zaokružila novom asistencijom za Frafjord.

Sjajni desni bek je bio prvi strijelac meča sa šest golova, a pet je dala Emili Arncen.

U poraženom timu su najbolje bile Anita Gorbic i Ana Kovač sa po pet pogodaka.

U prvom meču dana u Helsingborgu, Kristina Neagu je sa 10 golova predvodila Rumuniju do teško izborenog trijumfa nad Češkom (30:28), koja ju je približila polufinalu...

Na kraju pretposljednjeg kola grupe 2, Danska i Rusija igrale su neriješeno 26:26.

Ruskinje su se oprostile od polufinala, dok će Danska i Rumunija u posljednjem kolu u međusobnom duelu odlučiti ko će se pridružiti Norevžankama.

Bonus video: