Pioniri Lovćena u finalu turnira u Italiji

U konkurenciji 30-tak ekipe iz Evrope, Australije, Južne Amerike i Azije, izabranici Zorana Abramovića su do finala zabilježili osam pobjeda i poraz.
6 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 22:51h

Muška pionirska ekipa RK Lovćen (igrači rođeni 1996. i mlađi) plasirala se u finale velikog međunarodnog turnira „Interamnia World Cup“, koji se održava u italijanskom Teramu, i koji ove godine slavi veliki jubilej - 40 godina trajanja.

U konkurenciji 30-tak ekipe iz Evrope, Australije, Južne Amerike i Azije, izabranici Zorana Abramovića, pomoćnog trenera seniorskog tima Lovćena, nekadašnjeg člana stručnog štaba seniorske, juniorske i kadetske selekcije Crne Gore, do finala su zabilježili osam pobjeda i poraz.

Pioniri Lovćena su u grupi C savladali danske timove Furesoe (19:11) i Jersie (23:5), turski Bešiktaš (21:15), francuski Vilers (23:13), estonski Talas (15:14), te bez borbe Katmandu sa Nepala (6:0), koja je u posljednji čas otkazala učešće na turniru.

Jedini poraz mladi Cetinjani su doživjeli od mađarske Bekesčabe (13:10), sa kojom će u utorak, u podne, i igrati finale.

U četvrtfinalu su bili bolji od danskog VSH 2002 (13:10), dok su u polufinalu pobijedili kiparski Strovolos 14:12.

U timu Zorana Abramovića su golmani Vuko Borilović i Marko Milić, lijeva krila Željko Vukićević, Nikola Beloica i Nikola Dapčević, desna krila Luka Lakićević i Aleksa Perišić, pivoti Nikola Martinović i David Radović, srednji bekovi Igor Mašanović i Balša Vuksanović, lijevi bekovi Miodrag Stanojević, Ilija Vučković, te desni bek Luka Vujović.

Bonus video: