Prva Norvežanka u Budućnosti: "Plave" dobile peto pojačanje

Najveći uspjeh sa norveškom reprezentacijom ostvarila je 2014. godine osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj i Hrvatskoj
3122 pregleda 2 komentar(a)
Emili Stang Sando, Foto: Nettavisen
Emili Stang Sando, Foto: Nettavisen

Novo pojačanje Ženskog rukometnog kluba Budućnost za narednu sezonu - norveška golmanka Emili Stang Sando stiže u Podgoricu.

Ona je peta nova igračica dvostrukog šampiona Evrope, nakon Jovanke Radičević i Majde Mehmedović, te Slovenka Barbare Lazović Varlec i Srpkinje Sanja Vujović.

Sando je prva Norvežanka u Budućnosti.

Iskusna 30-godišnja golmanka do ove sezone branila je za Kopenhagen (protiv Budućnosti u ''Morači'' upisala 15 odbrana), a bila je članica Odenzea, Esbjerga, Flint Tonsberga i Larvika, čiju mrežu je čuvala od 2006. do 2010. godine.

Najveći uspjeh sa norveškom reprezentacijom ostvarila je 2014. godine osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Mjesto golmana ostalo je upražnjeno nakon odlaska španske reprezentativke Darli Zokbi de Paule, a Stang Sando u narednoj sezoni trebalo bi da čini odličan tandem sa našom reprezentativkom Marinom Rajčić.

Za mjesto među stativama konkuriše i 18-godišnja Anastasija Babović.

''Plave'' pripreme za novu sezonu počinju krajem jula, a krajem ovog mjeseca saznaće imena rivala u novom izdanju Lige šampiona.

Bonus video: