RS Holandije da plati više od pola miliona eura zbog odustajanja od EP

Rukometna federacija Holandije neće moći da organizuje evropska rukometna takmičenja pune tri godine (do decembra 2016. godine)
2 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 22:24h

Zbog kasnog odustajanja od organizacije Evropskog prvenstva za rukometašice (odigrano u decembru 2012. godine), Rukometni savez Holandije moraće da plati novčanu kaznu od 300 hiljada eura, odlučila je danas Evropske rukometna federacija.

RS Holandije će, takođe, morati Evropskoj rukometnoj federaciji nadoknadi novonastale dodatne troškove nastale odustajanjem od organizaciji, u visini od 250 hiljada eura.

Najzad, rukometna federacija Holandije neće moći da organizuje evropska rukometna takmičenja pune tri godine (do decembra 2016. godine).

"Odustajanjem od organizacije, RS Holandije je prekršio veliki broj članova statuta EHF-a i ostalih pravilnika, i tako pričinio štetu imidžu sportu uopšte i ovog događaja", navodi se u saopštenju EHF-a.

Podsjećanja radi, Holandija je organizaciju EP dobila 2008. godine na Kongresu EHF-a u Beču, ali je domaćinstva odustala 4 juna 2012, neposredno uoči žrijeba za sam šampionat.

Nakon odustajanja Holandije, čak 11 zemalja se prijavilo za organizaciju EP, a to pravo je pripalo Srbiji, prvenstveno zbog odlične organizacije Evropskog prvenstva za muškarce, 11 mjeseci ranije.

RS Holandije ima pravo žalbe u roku od sedam dana.

Bonus video: