Uspješan start, Budućnost bolja od Zvezde

Najefikasnija u dresu budućnosti bila je Milena Knežžević sa 11, a u gostujućem timu Julija Nikolić sa sedam pogodaka
96 pregleda 8 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Luka Zeković
Suzana Lazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2012. 20:18h

Šampionski tim se rasformirao, gledaoci u „Morači” prisustvovali su demonstraciji moći ekipe koja u skorijoj budućnosti može da ponovi uspjeh postignut prije pet mjeseci - da postane prvak Evrope.

U svom prvom meču u ulozi šampiona Starog kontinenta, mladi tim Budućnosti pokazao je da za budućnost rukometa u glavnom gradu Crne Gore ne bi trebalo brinuti.

Sjajnom odbranom i na momente izuzetno efikasnim napadom, tim Dragana Adžića „oduvao” je Zvezdu iz Zvenigoroda (29:21) i napravio veliki korak ka primarnom cilju - glavnoj fazi Lige šampiona.

Ruskinje, koje sa klupe predvodi osvajač zlatne olimpijske medalje iz Los Anđelesa sa SFRJ, Hrvat Zdravko Zovko, a asistira mu čuveni golman „vatrenih” Vlado Šola, u prva tri napada nisu čak ni šutnule na gol!

Budućnost je za to vrijeme dva puta tresla mrežu Marije Sidorove (Suzana Lazović i Milena Knežević), pa je bilo jasno da Zvezdu čeka pakao.

U 5. minutu, pri rezultatu 3:1, Elena Gjorgijevska se digla na šut, pogodila prečku, ali je u doskoku slomila kost u skočnom zglobu desne noge.

Nakon kratkotrajnog šoka, Podgoričanke su se trgle i golovima Lazovićeve i Radmile Miljanić sa bekovske pozicije došle do plus četiri u 11. minutu (3:1).

Sa dva pogotka Jane Uskove iz kontri, gošće su prišle na 6:5 (18. minut), ali to je bilo sve - Klara Voltering je bila sjajna između stativa, a njene saigračice efikasne u napadu, pa je nakon serije 6:1 sve bilo riješeno već u 28. minutu, kada je na semaforu stajalo 15:8.

Do tog trenutka, igračice Zvezde imale su čak 15 izgubljenih lopti!

Iskusni tim iz gradića u Moskovskoj oblasti sinoć nije mogao ni da zaprijeti, Milena Knežević i drugarice su bile previše moćne za njih.

Prednost je rasla do rekordnih plus 11 (25:14) na početku 45. minuta, kada je Katarina Ježić fenomenalno zatresla mrežu Sidorove i usput zaslužila isključenje Mađarice Valerije Sabo.

Do kraja su djevojke u dresovima sa nekoliko nijansi plave boje smanjile tempo u odbrani, ali ubjedljiva pobjeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje...

U drugom meču D grupe sjutra će igrati Tiringer i Viborg.

Budućnost će u narednom kolu, 21. oktobra, biti gost Viborga.

Budućnost - Zvezda 29:21 (15:9)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.500 Sudije: Opava i Valek (Češka). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Zvezda Zvenigorod 5 (5). Isključenja: Budućnost 12, Zvezda 4 minuta.

Budućnost: VOLTERING (12 odbrana), Vukčević, MILJANIĆ 2, Trifunović, Mendi 4, Živković 3 (1), BULATOVIĆ, Nikolić, Popović, GJORGIJEVSKA, Ježić 3, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, Pavićević, KNEŽEVIĆ 11 (2), LAZOVIĆ 4.

Zvezda: Kaljinjina (jedna odbrana), SIDOROVA (10 odbrana), Da Silva, POSTNOVA 5, Dmitrijeva, KUZNJECOVA, Vjahireva 1, Koroljova, LOBAČ 3, USKOVA 3, Nikitina, Marennjikova 1, Havronjina, Sabo, NIKOLIĆ 7 (5), LAKRABER 1.

Bonus video: