Berdih: Đoković je odigrao najbolji meč u istoriji

4 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2014. 19:01h

Novak Đoković je bez poraza završio i peti nastup na ATP turniru u Pekingu, a na koji način je došao do titule i 604.000 dolara?

"Susreo sam se u finalu sa nestvarnom igrom, koja nije viđena nikada prije! Način na koji je bilo moguće danas se suprotstaviti Novaku, jednostavno ne postoji i nemam druge riječi osim da sam počišćen sa terena", rezignirao je konstatovao 29-godišnji Čeh.

On je u finalu bio blizu "biciklu" jer je Novak nakon 6:0 u prvom, servirao za isti rezultat i u drugom setu, ali?!

"Kazao sam mom treneru nakon meča da sam u preko 700 mečeva u karijeri igrao čak i protiv Andre Agasija i Rodžera Federera i to u periodima njihove dominacije i najboljih teniskih godina, ali je nivo igre Đokovića daleko iznad svega što sam doživio", zaključio je Berdih, koji se prošetao do finala Pekinga na podlozi koja mu odgovara, jer je slavio 2011. godine kada Novak nije nastupio na tom turniru.

Uprkos neviđenoj dominaciji, svjetski broj jedan nije želio da ponizi od sjutra 7. igrača svijeta.

"Ovo je bilo jedno od mojih najboljih izdanja u finalima turnira. Sve što sam pokušao na terenu mi je uspjelo. Nešto odozgo mi je pomoglo da svaku misao pretočim u realnost. Možda mi pomaže nevjkerovatna energija sa tribina, jer od prvog dolaska u Peking osjećam ogromnu podršku i nevjerovatnu gostoljubivost", naglasio je Novak, koji je publiku pozdravio i na mandarinskom jeziku.

A komentari na zvaničnom sajtu ATP-a znaju zašto Đoković nije Berdiha dobio sa nulom.

"Nije samo pravi šampion već je Đoković i istinski džentlmen", stoji u komentaru. I zaista, Đoković je ispucao visoko dva forhenda kako bi pomogao Berdihu da uz oduševljenje proslavi prvi osvojeni gem. Nakon drugog na svoj servis i pauze pri rezultatu 5:2, osmijeh sreće koji je obasjao lice Čeha vjerovatno će krastiti brojne televizijske špice.

Bonus video: