Federer se mučio protiv Šardija

Endi Marej je eliminisao domaćeg tenisera - Žilijena Benetoa (6:3, 6:4, za 73 minuta igre) i sada mu nedostaje samo jedan trijumf pa da teoretski ovjeri nastup u Londonu
1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2014. 22:55h

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u osminu finala, nakon što je tek u 3. setu slomio otpor domaćina Žeremija Šardija (7:6, 6:7, 6:4), koji ga je u maju ove godine eliminisao na Mastersu u Rimu.

I Britanac Endi Marej eliminisao je domaćeg tenisera - Žilijena Benetoa (6:3, 6:4, za 73 minuta igre) i sada mu nedostaje samo jedan trijumf pa da teoretski ovjeri nastup na završnom Mastersu u Londonu.

A definitivnu ovjeru vize za London Mareju treba pobjeda u četvrtfinalu nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom.

Čak i ako izgubi, Mareju će izmaći London samo u slučaju kombinacije iznenađujućih rezultata.

Trku za upražnjeno mjesto na finalnom turniru ATP-a, koje je ostalo upražnjeno nakon odustajanja Nadala, vode 9. i 10. na listi - David Ferer i Miloš Raonić.

Ko od njih dvojice ostvari bolji rezultat u Parizu najvjerovatnije će obezbijediti mjesto u Londonu, a obojica su položila testove u osmini finala.

Raonić je bio bolji od Amerikanca Soka (6:3, 5:7, 7:6), dok je Ferer takođe u tri seta eliminisao Belgijanca Gofana (6:3, 2:6, 6:3).

Bonus video: