Fiš upecao i Nadala, Berdih izbacio Federera

Fiš je još jednom pokazao da mu leži turniru u Ohaju, gdje je 2003. i prošle godine stizao do meča za titulu
0 komentar(a)
Mardi Fiš, Foto: Beta/AP
Mardi Fiš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.08.2011. 21:52h

Mardi Fiš je još jednom dokazao da je u sjajnoj formi - trenutno najbolji teniser SAD je u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju savladao Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

Igrač koji je na posljednja tri turnira stizao do finala (osvojio titulu u Atlanti, izgubio u Los Anđelesu od Ernestsa Gulbisa i na Mastersu u Montrealu od Novaka Đokovića) tako je još jednom pokazao da mu leži turniru u Ohaju, gdje je 2003. i prošle godine stizao do meča za titulu.

Fišu će rival na putu ka četvrtom vezanom finalu biti Endi Marej, koji je sjajnim drop šotovima do ludila dovodio Žila Simona i slavio sa lakih 6:3, 6:3.

Za drugo iznenađenje u četvrtfinalu pobrinuo se Tomaš Berdih, koji je i pored bolova u ramenu savladao Rodžera Federera 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (3).

U prvom setu je Čeh očitao lekciju nekada najboljem teniseru svijetu, a mnogo više drame bilo je u drugom setu, u taj breku. Od 3:3 i promjene strana, Berdih je zaigrao bez greške, što se nije moglo reći za Švajcarca, koji je poslije 90 minuta igre pretrpio poraz. Federer nije uspio da stvori nijednu jedinu brejk šansu.

Berdih će u polufinalu igrati protiv pobjednika između Novaka Đokovića i Gaela Monfisa, koji počinje u jedan sat poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: