Sumnja u namještanje u Melburnu, igrači odbacuju krivicu

Na meč mješovitih parova između Lukaša Kubota i Andree Hlavačkove i Davida Marera i Lare Araubarene na jednom sajtu za klađenje uplaćeno je 25.000 dolara na pobjedu Kubota i Hlavačkove, što je 10 puta više od prosjeka
0 komentar(a)
Lukaš Kubot i Andrea Hlavačkova, Foto: Reuters
Lukaš Kubot i Andrea Hlavačkova, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2016. 11:35h

„Njujork tajms“ objavio je danas da je Jedinica za integritet tenisa (TIU) saslušala četvoro tenisera na ovogodišnjem Australijan openu zbog sumnje u namještanje.

Kako se navodi, na meč mješovitih parova između Lukaša Kubota i Andree Hlavačkove i Davida Marera i Lare Araubarene na jednom sajtu za klađenje uplaćeno je 25.000 dolara na pobjedu Kubota i Hlavačkove, što je 10 puta više od prosjeka.

Oni su slavili ubjedljivo 6:0, 6:3, ali su, baš kao i njihovi rivali, odbacili bilo kakvu mogućnost u namještanje, mada je Marero priznao da ga je danima ranije mučila povreda koljena, što je moglo da „procuri“ u javnost.

Podsjetimo, BBC je uoči Australian opena ekskluzivno objavio da je bilo namještaljki u svijetu tenisa i pod lupom su četiri meča na Vimbldonu iz 2005. i 2006. godine.

Bonus video: