Svitolina lako protiv Danke Kovinić, naša teniserka samokritična: Izgubila sam fokus, do maja neću ući u ritam

Iako je izgubila od prve nositeljke u Montereju i sedme teniserke svijeta, utisak je da Danki Kovinić nedostaje samopouzdanja u ovom dijelu sezone
3038 pregleda 0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Steven Pisano
Danka Kovinić, Foto: Steven Pisano

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić eliminisana je u 1. kolu WTA turnira u Montereju.

Bolja od 26-godišnje Novljanke bila je Ukrajinka Elina Svitolina, koja je za tačno sat igre bez većih problema slavila sa 6:3, 6:2.

Iako nije imala sreće na žrijebu, jer se sastala sa prvom nositeljkom u Meksiku i trenutno sedmom teniserkom na svijetu, utisak je da Danki Kovinić nedostaje samopouzdanja na početku nove sezone, i to nakon dobrih izdanja u finišu prošle kada se vratila u prvih 100.

O tome najbolje govori njen razgovor sa trenerom nakon petog gema u drugom setu, u kojem je na trenerove pokušaje da je ohrabri, da pokuša da igra agresivnije i da se vrati u pozitivu, nekoliko puta ponovila:

"Kako da je ispomjeram kad ne osjećam ništa, nemam fokus. Bolje da ona mene ispomjera nego da ja izgriješim. Nemam osjećaj, izgubila sam fokus, do maja neću ući u ritam", bila je krajnje samokritična naša najbolja teniserka, trenutno 88. na WTA listi.

Ona je godinu počela povredom, a onda i ranim eliminacijama na Australijan openu (od Elis Mertens), na WTA turniru u meksičkom Akapulku (od Katatine Bondarenko) i sada u Montereju.

Kao jedan od ciljeva u ovoj sezoni Danka je apostorfirala napredak na listi, koji bi joj omogućio da drugi put u karijeri zaigra na Olimpijskim igrama.

Slijede jaki američki turniri na betonu, Indijan Vels i Majami.

Bonus video: