Voznijacki se požalila na prijetnje na turniru u Majamiju - Vijesti.me
WTA TURNIR

Voznijacki se požalila na prijetnje na turniru u Majamiju

Direktor turnira Džejms Blejk rekao je da je publika bila "glasna i da je strasno navijala", ali da organizatori, funkcioneri WTA i obezbjeđenje pored terena nisu bili svjesni da se teniserkinoj porodici prijetilo

Karolina Voznijacki
Karolina Voznijacki (Foto: Reuters)

Danska teniserka Karolina Voznijacki rekla je da je njenoj porodici prećeno smrću na turniru u Majamiju, tokom njenog meča sa Portorikankom Monikom Puig.

Voznijacki je izgubila od Puig sa 6:0, 4:6, 4:6.

"Izgubila sam težak meč od odlične protivnice i prijateljice Monike Puig. Svesna sam da se tenis sastoji od pobjeda i poraza. Međutim, tokom meča ljudi iz publike su prijetili mojoj porodici, prijetili su smrću mojoj majci i ocu, nazivali me imenima koja ne želim da ponovim... a obezbjeđenje i organizatori nisu uradili ništa da to spriječe, a čak su i svjesni da se to dogodilo", saopštila je Voznijacki na Tviteru.

Direktor turnira Džejms Blejk rekao je da je publika bila "glasna i da je strasno navijala", ali da organizatori, funkcioneri WTA i obezbjeđenje pored terena nisu bili svjesni da se teniserkinoj porodici prijetilo.

Voznijacki se na te uvrede žalila kod sudije tokom meča, ali Blejk je rekao da organizatori nisu znali za prijetnje.

"Da smo bili obaviješteni, situacija bi odmah bila riješena", dodao je on.

Osvajačica ovogodišnjeg Australijan opena rekla je da se nada da će organizatori turnira u Majamiju ozbiljno shvatiti njenu žalbu na ponašanje navijača i poželjela je Moniki Puig sreću na turniru.

"To je užasan primjer za naredne generacije tenisera i navijača", navela je Voznijacki.