Drugi trijumf Jadrana, ubjedljiv i Primorac

Novljani bolji od turske Enke - 19:8, Kotorani od holandskog Het Ravajna - 16:7

11062 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić
Ažurirano: 30.09.2022. 21:50h

Vaterpolisti Jadrana su pobijedili u drugom meču kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona na Škveru, pa je plasman u drugu rundu praktično gotova stvar.

Nakon rutinskog izdanja protiv litvanskog Žaibasa (12:2) crnogorski šampion je bio bolji i od Enke iz Istanbula - viđeno je mnogo više golova nego sinoć na Škveru, za konačnih 19:8.

Prva tri tima sa turnira idu u naredno kolo kvalifikacija, a Jadran sjutra od 19 sati igra derbi za prvu poziciju, rival je zagrebačka Mladost, koja je takođe sa maksimalnim učinkom poslije dvije utakmice.

Rus Pavel Halturin je sa pet golova bio najefikasniji u sastavu Petra Radanovića, četiri puta je mrežu tresao Matej Čaraj, a po tri Danilo Radović i Martin Gardašević.

"Bilo je teško na početku, kasnije smo se odvojili i došli do sigurne pobjede. Protiv Mladosti će biti mnogo drugačije, ali probaćemo da se nametnemo i dođemo do trijumfa", rekao je prvotimac Jadrana Matija Sladović.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Paulo Obradović se istakao u sastavu Enke, postigao je tri pogotka.

Na korak od plasmana u drugu rundu je i Primorac koji učestvuje na turniru u Holandiji.

Kotorani su drugi trijumf u Najverdalu ostvarili protiv Het Ravajna - slavili su 16:7.

Domaćin se držao u prvom poluvremenu u kojem se igralo gol za gol, kasnije je do izražaja došao kvalitet izabranika Ranka Perovića koji je došao do ubjedljive pobjede.

Vuk Drašković je postigao tri gola, a petorica igrača po dva - Marko Gopčević, Filip Gardašević, Đorđije Stanojević, Marko Milić i Neđo Baštrica...

Primorac sjutra od 13 sati igra protiv Vašaša, posljednji rival (nedjelja od devet ujutru) biće slovački Novaki.

Bonus video: