Budva M:tel ide dalje

Budvani slavili u Novom Sadu protiv Vojvodine sa 9:6 i drugu godinu zaredom igraće u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja
83 pregleda 0 komentar(a)
Jokić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Jokić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 02.02.2011. 19:52h

Budva M:tel je ispunila cilj u Novom Sadu i prigrabila plasman među osam najboljih ekipa Evrope, drugu godinu zaredom - Budvani su opravdali ulogu favorita protiv Vojvodine (9:6), koja, ipak, nije imala snage da parira osvajaču Kupa Crne Gore.

Kako god, Budva je arhivirala ovu grupu, 6. febuara je očekuje žrijeb za drugu fazu Evrolige, a ambicije nisu male zbog činjenice da u narednoj rundi ne može da se sastane sa Pro Rekom, jedinom ekipom u Evropi (tako makar misle Budvani) sa kojom je nemoguće igrati u toj fazi Evrolige.

- Opravdali smo ulogu favorita i pokazali da smo kvalitetnija ekipa od Vojvodine. Od samog početka smo znali šta hoćemo, kontrolisali smo rezultat, ali se i vidjelo da u pojedinim momentima nije išlo, vjerovatno zbog važnosti utakmice. Za sada sve ide po planu. Nećemo posustajati, tražićemo šansu za bolje igre, a ako bude tako i rezultati će biti bolji - rekao je trener Budve Veselin Krivokapić.

Tim iz metropole crnogorskog turizma je sinoć u Novom Sadu slavio zahvaljujući pravoj odbrani - primio je prvi gol tek nakon 12 minuta (pogodio Ranđić za 1:1). Gosti su, međutim, brzo vratili stvari na svoje mjesto - Predrag Jokić je sa dva vezana pogotka donio Budvi prvi ozbiljan bijeg u utakmici.

Do kraja je tim iz crnogorske metropole turizma igrao rutinski, a istakli su se Jokić (dao tri gola, odradio lavovski posao u odbrani) i Vjekoslav Pasković.

- Pružili smo maksimum, a Budva je diktirala tempo, što moja mlada ekipa nije mogla da prati. Ovo je realnost, Budva je bolja, ozbiljna je ekipa i može sa pravom da očekuje plasman na fajnl-for - kazao je trener Vojvodine Dejan Stanojević.

Vojvodina - Budva M:tel 6:9 (0:1, 1:2, 2:3, 3:3)

Novi Sad - Bazen SPC „Vojvodina“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Savareze (Italija), Vasileiou (Grčka). Igrač više: Vojvodina 7 (2), Budva M:tel 10 (5). Peterci: Vojvodina 1 (1).

Vojvodina: Marinković (pet odbrana), Marić, M. Mitrović, Maksimović, Miličić 1, Vapenski 2 (1), Matović 1, Ovuka, Ranđić 2, Ubović, Basara, Vasić, V. Mitrović.

Budva M:tel: Šefik (11 odbrana), Petković 1, Bašić, Danilović, Ljubanović, Tičić 1, Pejaković, Pasković 3, Vukčević 1, Žanetić, Trbojević, Jokić 3, Bojd.

Žrijeb 6. februara

U osam najboljih timova Evrolige plasirala su se tri hrvatska kluba (Mladost, Jug i Primorje), dva crnogorska (Jadran i Budva M:tel), te Pro Reko, Partizan i Vašaš. Elitno evropsko takmičenje se ove godine igra u drugačijem sistemu - formiraće se dvije grupe sa po četiri tima, a na fajnl-for će se plasirati po dvije prvoplasirane. Tako je moguće da se u grupi sastanu Jadran i Budva, a samo je izvjesno da Novljani ne mogu da u žrijebu za rivala dobiju Vašaš, a Budvani Pro Reko, jer su bili sa njima u grupi. Sve ostale opcije su otvorene...

Bonus video: