Budvani prebrinuli brige oko opstanka

Tri kola prije kraja, Budvani imaju šest bodova više od splitskog Jadrana koji se nalaze u zoni baraža, a sedam od Novosađana
2 komentar(a)
VK Budva, Foto: Filip Roganović
VK Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.03.2017. 20:52h

Pobjedom u Novom Sadu protiv Vojvodine (12:8) vaterpolisti Budve su praktično prebrinuli brige oko opstanka u regionalnoj A1 ligi.

Izabranici Draga Pejakovića, naime, na tri kola prije kraja imaju šest bodova više od splitskog Jadrana koji se nalazi u zoni baraža, a sedam od posljednjeplasiranih Novosađana.

Budvani su duel kontrolisali od početka do kraja, Vojvodina je samo u prvoj četvrtini izjednačila na 3:3…

Sa tri uzastopna gola (dva Bogdana Đurđića i jedan Borisa Popovića) gosti su sredinom druge četvrtine poveli sa 6:3 i uhvatili zalet za pobjedu.

Istina, Vojvodina je nešto manje od dva minuta prije kraja treće dionice prišla na 8:7, ali su Budvani sa četiri uzastopna gola u prvoj polovini posljednje četvrtine poveli 11:7 i otklonili sve dileme...

"Imali smo pehova i u ovoj utakmici, isključenja veoma važnih igrača, ali smo izdržali i pokazali kvalitet. Vjerovali smo da možemo da u Novom Sadu riiešimo mnogo toga oko opstanka i posebnu zahvalnost dugujem igračima. Mislim na njihovo ponašanje, želju da se nadmeću i da ispune ciljeve", rekao je Pejaković.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Đurđić i Srđan Vuksanović sa po četiri gola, dva je postigao je Popović, a po jedan Branko Franeta i Blažo Mitrović.

U domaćem timu po dva gola postigli su Miloš Maksimović i Vladan Mitrović.

Budvani će do kraja ligaškog dijela dočekati Mladost, potom idu u Split na noge Jadranu, a u posljednjem kolu na svom bazenu igraju protiv Partizana.

Vojvodina - Budva 8:12 (3:3, 1:4, 3:2, 1:3)

Novi Sad - Bazen "Slana bara". Sudije: Adžić (Crna Gora), Putniković (Srbija). Igrač više: Vojvodina 13 (6), Budva 6 (3). Peterci: Vojvodina 1 (1), Budva 2 (2).

Vojvodina: Filipović (sedam odbrana), Marić, Maksimović 2, Čabrilo, Mitrović 2, Đ. Popović, Zamit, Tubić 1, Trkulja 1, Šulc 1, Vasić, Marčeta, N. Popović, Rogač 1.

Budva: Radić (12 odbrana), Manojlović, S. Ćetković, Franeta 1, Mitrović, Dragović, Vujašević, Đurđić 4, Kovačević, B. Popović 2, P. Ćetković, Rašković, Krivokapić, Vuksanović 4.

Bonus video: