Janović: Ponosan sam što sam kapiten ovoj reprezentaciji

"Presrećni smo, ovo je velika pobjeda i zaista je teško opisati ovaj osjećaj. Meč je bio jako težak, vidjeli ste kakav je Srbija protivnik, ali naše srce je bilo veće”, rekao je Janović
101 pregleda 25 komentar(a)
Nikola Janović i Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Nikola Janović i Andrija Prlainović, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2013. 21:38h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Nikola Janović je sačekao crnogorske novinare nakon utakmice sa Srbijom (9:8), a onda ih i zamolio za predah od nekoliko minuta, jer jednostavno nije imao snage da odmah priča.

I tu je jasno koliko je meč bio težak, bitka je bila neprestana...

“Rovovska bitka, ja bih rekao. Presrećni smo, ovo je velika pobjeda i zaista je teško opisati ovaj osjećaj. Meč je bio jako težak, vidjeli ste kakav je Srbija protivnik, ali naše srce je bilo veće. Ovaj karakter i mentalitet imamo samo mi, ponosan sam što sam kapiten ovoj reprezentaciji”, rekao je Janović, dvostruki strijelac u derbiju.

Ipak, borba za medalju tek slijedi?

“Tako je, ali pustite nas da sada malo uživamo zbog ovog trijumfa koji zaista vrijedi. Spremićemo se, znamo zbog čega smo ovdje i dočekaćemo polufinale sa velikim motivom”, dodao je stariji od braće Janović.

Upravo je motiv bio presudan?

“Došlo je vrijeme da i mi pobijedimo u jednoj važnoj i neizvjesnoj utakmici”, zaključio je Janović.

Aleksandar Ivović je postao igrač utakmice.

“Kroz razgovore prije utakmice i po načinu na koji smo se pripremili sam znao da ćemo pobijediti. Odbranu s igračem manje smo igrali praktično kao da nas je više u vodi. Iscrpljeni smo, ali valjda je zbog toga i slađe kada ovako pobijedite”, istakao je Leka, kojem je pobjedonosni gol bio ukupno 15. na šampionatu.

Najefikasniji u pobjedi protiv Srbije Mlađan Janović kazao je da je Crna Gora ostvarila veliku pobjedu i da je zasluženo došla do nje.

"Pokazali smo da nam forma ide uzlaznom putanjom. Nema vremena za slavlje, već sjutra moramo da se okrenemo polufinalnoj utakmici, i da razmišljamo o sljedećem protivniku. Četvrtfinalne utakmice su uvijek teške, bez obzira na to bio rival Srbija, Mađarska ili Hrvatska. Pokazali smo da smo bili spremniji od njih, da smo pripreme odradili bolje. Pokazali smo da imamo kvalitet", kazao je Mlađan Janović.

Vjekoslav Pasković je rekao da je "utakmica na psihološkom planu bila jako teška".

"Jer, još uvijek nas je progonila ona utakmica sa Olimpijjskih igara za treće mjesto. Sa te strane utakmica je bila jako teška. Ali, uspjeli smo da preokrenemo utakmicu u svoju korist i sačuvamo taj gol prednosti. Važno je da smo podigli igru na viši nivo, i samo da nastavimo u tom ritmu. Hvala svim navijačima", rekao je Pasković.

Bonus video: