Perović: Male su šanse da Janović zaigra ovog ljeta

"Što se tiče Janovića, on će preskočiti pripreme u Kanadi, ali 90 odsto neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kazanju. Nikola ima 35 godina, imao je izuzetno napornu sezonu u Jugu i potreban mu je odmor", kazao je Perović
91 pregleda 1 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ranko Perović, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 25.05.2015. 17:24h

Vaterpolo reprezentacija sjutra u Budvi počinje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kazanju, a selektor Ranko Perović na prvom treningu očekuje samo devet igrača.

U pitanju su oni koji su ranije završili sezonu u inostranstvu, kao i igrači iz domaćih klubova. Tako će se sjutra od 10 časova na treningu pojaviti Darko Brguljan, Filip Klikovac, Aleksandar Radović, Slaven Kandić, Stefan Vidović, Stefan Pješivac, Jovan Sarić, Bogdan Đurđić i Nikola Murišić.

"To su igrači koji su ranije završili klupske obaveze. Sa njima počinjemo ovu sedmicu i odradićemo osam treninga. Očekujem već početkom naredne sedmice da se taj broj igrača poveća. To je neki broj od 16 igrača koji će trenirati do 10. juna, kada dolaze igrači koji igraju F6 Lige šampiona i kada počinje okupljanje pred odlazak u Kanadu. Ti igrači su po završetku obaveza u klubovima dobili sedam do 10 dana odmora, ali već moramo početi da se pripremamo za Svjetsko prvenstvo'', rekao je Perović.

Najveće pitanje vezano za crnogorsku reprezentaciju u ovom trenutku je da li će Nikola Janović biti u sastavu ovog ljeta. "Vijesti" su prošle sedmice pisale o tome da će kapiten vjerovatno propustiti ljeto.

"Što se tiče Janovića, on će preskočiti pripreme u Kanadi, ali 90 odsto neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kazanju. Nikola ima 35 godina, imao je izuzetno napornu sezonu u Jugu i potreban mu je odmor", kazao je Perović.

Janovićev Jug će od 28. do 30. maja učestvovati na finalnom turniru Lige šampiona, a od crnogorskih igrača u Barseloni će igrati i Aleksandar Ivović (Pro Reko), Dejan Lazović i Antonio Petrović (Primorje) i Uroš Čučković (Eger).

"Na F6 Lige šampiona je pet crnogorskih igrača, a Petrović sigurno neće igrati za reprezentaciju na SP. Ivović, Lazović i Čučković će se nakon završetka Lige šampiona pridružiti. Za odlazak u Kanadu bi trebalo da budemo kompletni. Kako se ko bude pridruživao tako ćemo podizati nivo rada, u smislu taktičko-tehničke obuke'', istakao je Perović.

Bonus video: