Prečka zaustavila Novljane

"Imali smo čak i šansu da dođemo do produžetaka u kojima je sve moguće, ali jedan nesrećan gol i par izgubljenih lopti je presudilo da dalje zasluženo ide jači rival", kazao je Gojković
0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Radoje Milić
Vladimir Gojković, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 18.04.2012. 22:28h

Jadran nije uspio da napravi sportsko čudo i plasira se među četiri najbolje ekipe Evrope, ali su se Novljani časno oprostili od elitnog takmičenja, pošto na svom bazenu nijesu izgubili od jedne od najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Primorje ide dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču (12:11).

Primorje je tokom cijelog meča vodilo, a Jadran stizao rezultat i to prije svega zahvaljujući najiskusnijim igračima, Milošu Šćepanoviću, Danijelu Premušu i Vladimiru Gojkoviću.

"Realno posmatrano, Primorje je dosta bolja ekipa od nas. Mi smo na gostovanju odigrali odličnu utakmicu, ali to nijesmo ovdje ponovili, naročito na startu utakmice kada smo lošije igrali odbranu i primili dosta lakih golova. Vraćali smo se, ipak, u igru, vukla nas je atmosfera i domaći bazen, ali se pokazalo da se bez adekvatnih zamjena ne možemo cijeli meč ravnopravno nositi sa ovako jakim protivnikom. Na kraju smo čak imali šansu i da dođemo do produžetaka u kojima je sve moguće, ali jedan nesrećan gol i par izgubljenih lopti je presudilo da dalje zasluženo ide jači rival", kazao je kapiten Jadrana, Vladimir Gojković, koji je proveo cijeli meč u igri i osim pozicije organizatora igre, gotovo polovinu utakmice proveo na beku, čuvajući na dva metra Frana Paškvalina.

Pokazao se presudnim mali fond igrača koji na raspolaganju ima trener Novljana, Ivica Tucak. S druge strane, riječki skup izvrsnih pojedinaca znao je kako da stalno kontroliše utakmicu, ali su u svega tri navrata imali po dva gola prednosti. Prvo u 19. minutu kada je Garsia iz peterca poslije dvije uzastopne lične greške Beltramea, savladao Šćepanovića za 7:5, a potom u 26. minutu i pogotka Deneša Varge sa igračem više (isključenje Premuša) za 9:7. To isključenje Premuša naljutilo je publiku, odakle je poletjela stolica na grčkog sudiju Stavropoulosa.

"Očekivao sam tešku utakmicu. Znao sam da je Jadran vrlo jak i kući posebno nadahnut. To je jedna momčad koju odlično vodi Ivica Tucak, koji je vrhunski stručnjak i teško ga je nadigrati.

Ulog je bio veliki i otuda očekivana nervoza, koja je obolježila igru. Mislim da smo zasluženo prošli na fajnl-for, jer smo vodili tokom cijelog meča i bili u značajnoj prednosti. Malo se utakmca okrenula onoga trenutka kada je sudija bio povrijeđen, jer je potom malo promijenio kriterijum suđenja.

Da nije bilo toga, vjerovatno ni Jadran ne bi izborio remi - sumirao je utiske sa utakmice Zoran Roje, trener Primorja.

Neizvjesnost je počela kod treće prednosti gostiju od dva gola, kada su na 3,57 minuta prije kraja vodili sa 11:9, i imali napad sa igračem više. Dvije odbrane u jednom napadu Šćepanovića ostavile su nadu Jadranu. Fenomenalne reakcije Jadranovog golmana, kao da su ekipi sa Škvera dale peraja, pa su golovima Sarića, a potom i Premuša na 48 sekundi prije kraja Novljani uspjeli da izjednače. Uslijedio je napada Riječana, koji je neprecizno završio kapiten Samir Barać, ali su se sve nade za produžetke ugasile kada se lopta od prečke odbila u ruke gostiju, koji zasluženo idu na završnicu Evrolige.

Jadran – Primorje 11:11 (4:4, 1:2, 2:2, 4:3)

Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 1.000. Sudije: Gomez (Italija) Stavropulos (Grčka). Igrač više: Jadran 10 (4), Primorje 6 (3). Peterci: Primorje 2 (2)

Jadran: Šćepanović (13 odbrana), Sekulić 1, Sarić 2, Tešanović, Vidović, Latinović, Krizman, Gojković 4, Premuš 4, Baničević, Beltrame, Tomašević, Kandić.

Primorje: Car (4 odbrane), Buljubašić, Paškvalin, Krapić 1, Deneš Varga 3, Franković, Muslim 1 (1), Jelača 1, Danijel Varga 1, Barać, Šetka 1, Garsia 3 (1), Radić.

Bonus video: