Ranko Perović: Samo da ne bude povreda

Odlazak u Sloveniju, dakle, označava početak ozbiljnijeg rada, a ekipi je u ovom momentu, čini se, potrebno da pobjegne od paklenih vrućina i preseli u hladnije krajeve...
69 pregleda 2 komentar(a)
Capro_1, Foto: ANIKO KOVAČ
Capro_1, Foto: ANIKO KOVAČ
Ažurirano: 10.06.2012. 09:00h

Prva faza priprema za Olimpijske igre je iza crnogorskih vaterpolista, šest dana rada u Budvi je bilo važno da se igrači nakon kratkog predaha od klupskih obaveza vrate treninzima, a od sjutra kreće mnogo žešći tempo - tim Ranka Perovića seli u Maribor gdje će boraviti do 16. juna.

Odlazak u Sloveniju, dakle, označava početak ozbiljnijeg rada, a ekipi je u ovom momentu, čini se, potrebno da pobjegne od paklenih vrućina i preseli u hladnije krajeve...

"Zadovoljan sam radom prethodnih dana, malo po malo smo pojačavali tempo, jer su igrači došli sa odmora koji im je bio neophodan zbog naporne sezone u klubovima. Za sada svi imaju pravi pristup treninzima, u principu nisam ni očekivao da bude drugačije. Motiv i želja su tu, svi shvataju šta nas čeka ovog ljeta i najvažnije mi je da nema povreda. Istina, Miloš Šćepanović je bolestan, ali očekujem i da on brzo bude potpuno spreman", rekao je Perović.

Crnogorski vaterpolisti su juče odradili prijepodnevni trening, a onda su dobili slobodno do večeras, kada je zakazan polazak u Maribor.

"U Sloveniji će se raditi malo žešće, akcenat će biti stavljen na fizičku spremu, što je razumljivo za ovu fazu priprema. Očekujem da pripreme u Mariboru odradimo što bolje, a onda se vraćamo u Budvu gdje ćemo imati nekoliko treninga sa reprezentacijom Amerike", ističe selektor "ajkula", koji je preuzeo ekipu prošlog ljeta nakon Svjetskog prvenstva u Šangaju.

Na pripremama su trenutno 24 igrača, a očekuje se i da Perović brzo počne da krati spisak.

"Prve promjene smo planirali tek nakon treninga sa Amerikancima", pojasnio je Perović, koji se nada da činjenica da nekoliko igrača (prije svih, iz domaće lige) i dalje ne zna gdje će nastaviti karijeru neće poremetiti dobru atmosferu.

"To je jako bitan faktor, znamo dobro da ima igrača koji moraju da razmišljaju gdje će igrati naredne sezone. Neki su to riješili, neki još nisu, ali bi bilo dobro da se sve zna što prije. Da se razumijemo, svi će oni naći klubove, ali sigurno da im nije lako da se potpuno posvete drugim obavezama dok to ne riješe", kazao je Perović.

Crnogorska reprezentacija će nakon priprema sa selekcijom SAD u Budvi učestvovati na turniru u Kozenci, a potom i u Dablinu, koji će biti generalna proba pred početak Olimpijskih igara.

Ozbiljno računam na Subotića

Mladi as Gavril Subotić je nedavno napustio Jadran i prešao u Partizan, pa se po automatizmu (i iskustvu do sada) postavlja pitanje da li može na kraju i da završi u reprezentaciji Srbije. Međutim, selektor Ranko Perović nema dilemu da je Subotić budućnost crnogorskog vaterpola.

"To što je Gavril prešao u Partizan nema nikakve veze. On je naša budućnost, naš je reprezentativac i nema dileme da računam na njega. U ovom trenutku su njegova porodica i on procijenili da je za njegovu karijeru najbolje da ode u Beograd i tu ne vidim ništa sporno. Imam odličan odnos sa Gavrilom, prijatelj sam odavno sa njegovim ocem i nema nikakvih problema", rekao je Perović.

Subotić nije na širem spisku reprezentacije za Olimpijske igre. a razlog je sasvim jasan.

"Nije na pripremama, jer već duže vuče povredu ramena i nema potrebe da se izlaže riziku, s obzirom na to da u ovom momentu nije realno da ide na Olimpijske igre", istakao je Perović.

Bonus video: