Samo napišite istinu

“Nakon odgovora novinara Haverića jako smo sretni, jer je potvrdjeno sve ono sto smo napisali u našem prethodnom reagovanju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2011. 20:48h

Na odgovor našeg novinara Admira Haverića Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore, pod naslovom “Svaka čast na hrabrosti”, objavljenog u jučerašnjem broju “Vijesti”, reagovao je VPSCG. Reagovanje, na zahtjev VPSCG, objavljujemo integralno (bez ispravki pravopisnih grešaka i sa njihovim naslovom):

“Nakon odgovora novinara Haverića jako smo sretni, jer je potvrdjeno sve ono sto smo napisali u našem prethodnom reagovanju.

Prvo, gospodin Haverić nije demantovao niti jedan navod iz našeg reagovanja od 12.03.2011.g. sto znači da smo bili u pravu i da je stvarno bilo potrebno pročitati Statut I Pravilnik VPS Crne Gore, prije nego li krenete sa pisanjem bombastičnih naslova i sadržaja koji ne odgovaraju istini.

Drugo, konačno smo saznali da novinar Haverić ima pregršt pitanja, ali na žalost mi nemamo niti jedan dokument da je ta pitanja poslao na našu adresu . Medjutim, ako gospodin Haverić prati ostale medije vidjeće,čuće i pročitaće da su odgovori na sva ta pitanja već dati. Naravno, mi i Vjestima stojimo na raspolaganju za sve odgovore.

Uostalom, da se toliko loše radilo I radi u VPS Crne Gore, koliko pišu Vijesti, vjerovatno ne bi bili ostvareni ovakvi uspjesi i vaterpolo bio naš najtrofejniji sport od sticanja nezavisnosti. A ko radi taj I griješi, ali nam ostaje i pravo da objasnimo eventualne greške, a ne da se apriori napadamo.Dajte nam priliku da nesto pojasnimo.

Na primjer, bavještavamo Vas da se svakog mjeseca okupljaju naše mlade reprezentativne selekcije, da se permanentno igraju turniri za mladje kategorije u organizaciji VPS Crne Gore. Tamo stvarno nema egzibicionizma i prilike za naslove za povećanje tiraža i izigravanje lažnih heroja. Tamo se stvara budućnost najtrofejnijeg sporta Crne Gore. Pa svratite ponekad da vidite kako to izgleda kada se stvaraju novi majstori.

I naravno, dobro dosli u Kotor,22-og marta na utakmicu kvalifikacija Svjetske lige,tamo ćete medju navijačima reprezentacije Crne Gore iz Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja, Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Berana, Pljevalja i drugih gradova shvatiti što su i ko su iskreni ljubitelji vaterpola. Vas razumijemo da nemate odgovor na to pitanje. Naravno,vi ćete, vjerovatno, i nakon tog susreta umjesto izvještaja pronaći razlog za novi skandal. U svakom slučaju, dobro došli.

Sa ovim završavamo daljnju polemiku,a za sva pitanja, javno obećavamo, stojimo vam na raspolaganju, samo ih posaljite i odgovore integralno objavite.

I na kraju. Da vas zamolimo. Nemojte i ovo, kao naše prethodno reagovanje “sakriti” u uglu novine sitno pisano i bez naslova”, kaže se u reagovanju koje je i ovog puta potpisao generalni sekretar Dejan Adzić.

Bonus video: