Saopštenje igrača Primorca nije "bajato"

Pismo smo dobili u ponedjeljak, 9.maja. To je jedina istina, kazao je portparol VPSCG Vulić. Igrači kažu da je 8. april datum kada su počeli da sastavljaju pismo, a ono je, kako kažu, završeno tek prije nekoliko dana i proslijeđeno u Savez
0 komentar(a)
Primorac, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Primorac, Foto: ZORAN ĐURIĆ
Ažurirano: 11.05.2011. 19:58h

Pismo vaterpolista Primorca upućeno predsjedniku Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđanu Kovačeviću, u kojem bukvalno mole da im se obezbijedi ono što su zaslužili, diglo je veliku prašinu na domaćoj sportskoj sceni. Osim zbog problema igrača da naplate novac koji im čelnici kluba duguju već mjesecima, reagovanja je izazvao i podatak da je pismo datirano na 8.april!

"Vijesti" su zbog toga kontaktirale portparola Saveza Sabriju Vulića, te neke od potpisnika pisma. I jedni i drugi kažu isto...

"Pismo smo dobili u ponedjeljak, 9.maja uveče. To je jedina istina", kazao je Vulić.

Igrači ne žele da govore za javnost, ali ističu da je pismo i te kako aktuelno. Razlog što na njemu stoji datum 8. april je što su tada počeli da ga sastavljaju, a pismo je, kako kažu, "završeno tek prije nekoliko dana i proslijeđeno u savez".

U pismu se 11 igrača obraća predsjedniku VPSCG Kovačeviću:

"U nadi da ćete nam izaći u susret i pomoći nam da se izborimo za svoja prava i svojim institucionalnim i ličnim autoritetom uticati na rukovodstvo i predsjednika VK Primorac da ispune svoju ugovornu obavezu prema nama i isplate nam zaostale plate, premije i nagrade koje smo pošteno zaradili u potpunosti profesionalno ispunjavajući svoje obaveze i punim srcem boreći se za boje kluba kojem smo donijeli najveće uspjehe u njegovoj istoriji, a i u istoriji cijelog crnogorskog sporta", između ostalog stoji u obraćanju koje su potpisali kapiten Nebojša Milić, te Zdravko Radić, Antonio Petrović, Draško Brguljan, Filip Trajković, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Bojan Milošević, Boris Pavlović, Anđelo Šetka i Mark Kalaj.

"Nije nam se obratio niko - ni Crnogorski olimpijski komitet, ni Uprava za sport, ni bilo ko iz neke druge institucije. Od Vas, kao i od ostalih kojima smo se obratili, očekujemo zaštitu i pomoć, kažu igrači Primorca".

Bonus video: