Uskoković: Srbija i Mađarska favoriti, Crna Gora nije bez šansi

"Očekuje nas izuzetno ujednačen šampionat sa velikim brojem reprezentacija koje imaju snagu, kvalitet i mogućnosti da se bore za pobjedničko postolje, rekao je legendarni as
122 pregleda 0 komentar(a)
Veljko Uskoković, Foto: Filip Roganović
Veljko Uskoković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.06.2017. 10:59h

Crnogorski vaterpolisti mogu do medalje na Svjetskom prvenstvo, iako je sastav bitno podmlađen, smatra legendarni as Veljko Uskoković.

On je u intervjuu za Sport Klub pojasnio da najveće šanse u Budimpešti daje Srbiji i Mađarskoj.

"Glavni favoriti za osvajanje trona su Srbija i Mađarska, koja će imati veliku podršku sa tribina. Očekuje nas izuzetno ujednačen šampionat sa velikim brojem reprezentacija koje imaju snagu, kvalitet i mogućnosti da se bore za pobjedničko postolje. Na osnovu svega viđenog u pripremnom periodu, u krugu selekcija koje će se sa Srbijom i Mađarskom boriti za medalju su Italija, Hrvatska, SAD, Španija, Grčka i naravno Crna Gora", rekao je Uskoković.

Na pitanje šta bi mogla da bude prednost "ajkula" na SP, Uskoković je odgovorio:

"Činjenica da naši vaterpolisti nisu opterećeni imperativom uspjeha, a s druge strane imaju ogroman motiv i želju da pokažu koliko mogu i vrijede i da sa pravom nose kapicu sa grbom Crne Gore. Naš primarni cilj je da formiramo selekciju koja će na Olimpijskim igrama u Tokiju napasti i nadamo se poslije tri uzastopna čevrta mjesta i osvojiti medalju. To naravno ne znači da se unaprijed odričemo odličja na velikim takmičenjima koje predstoje i koja su uvod u OI", istakao je Uskoković.

Popularni Veljo će u avgustu voditi U20 reprezentaciju na SP u Beogradu.

"Imamo mladu ekipu i samo pet registrovanih igrača u ovom uzrastu. Bićemo daleko najmlađa reprezentacija u Beogadu. Prošle godine je ova generacija bila deveta na Evropskom prvenstvu u Holandiji. U grupi smo sa Hrvatskom Španijom, Holandijom i Japanom. Cilj je da stignemo do četvrtfinala, a kasnije je sve moguće", kazao je Uskoković koji je prošlog ljeta vodio juniore do srebra na SP u Podgorici.

Bonus video: