"Cunami" u Srbiji: Uhapšeno još dvoje ljudi, pronađena droga, oružje migranti...

Tokom akcije je zaplijenjeno 5,7 kilograma droge, a nađene su i dvije laboratorije za njenu proizvodnju
64 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 11.09.2016. 11:53h

Srpska policija je u nastavku akcije "Cunami" uhapsila još dvije osobe i zaplijenila još 5,4 kilograma marihuane, 1,7 kilograma sirove marihuane i 500 stabiljika te biljke, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Do sada je uhapšeno 68 osoba osumnjičenih za više krivičnih djela, a zaplijenjeno je oko 13 kilograma različitih narkotika.

Policija je na posjedu osumnjičenog T.M. u Sopotu, pored prvobitno pronađenih 500 , zaplijenila još 500 stabljika marihuane.

Pretresom kuće osumnjičenog, u nastavku akcije, na području Sremske Mitrovice policija je zaplijenila 1,7 kilograma sirove marihuane i 5,4 kilograma marihuane.

Akcija nazvana "Cunami" je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu i drugi gradovima širom Srbije, a traga se za još 12 lica.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nenojša Stefanović je ranije danas precizirao da se radi o krivičnim djelima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Tokom akcije je zaplijenjeno 5,7 kilograma droge, a nađene su i dvije laboratorije za njenu proizvodnju.

"Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dvij laboratorije za proizvodnju narkotika", kazao je Stefanović.

U jednom stanu u Beogradu su nađena četiri migranta, žrtve trgovine ljudima.

"Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca. Zaplijenjeno je šest pištolja, jedan revolver i jedna automatska puška, kao i veća suma novca", naveo je Stefanović.

Uhapšena su i četiri državljanina Bugarske, šverceri droge preko Srbije ka Zapadnoj Evropi.

"U njihovim vozilima su nađena 2,2 kilograma heroina, čija bi vrijednost u ilegalnoj trgovini bila 150.000 eura", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".

Napad na vateropoliste etnički motivisan

Stefanović je osudio jučerašnji napad na mlade srpske vaterpoliste u Zagrebu za koji je rekao da je skandalozan i etnički motivisan i zatražio brzu reakciju nadležnih organa Hrvatske.

"Bilo je jasno da je to bio etnički motivisan napad", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare i dodao da je to apsolutno skandalozna stvar i za svaku osudu.

On je poručio da očekuje reakciju hrvatske policije i tužilaštva i da se počinioci tog potpuno je jasno etnički motivisanog napada privedu pravdi.

"Da vidimo kako će se ponašati Hrvatska kao članica EU i da li će osuditi ovakvu vrstu napada na dječake od 14 i 15 godina koji su krivi samo zato što je bilo jasno da su iz Srbije", rekao je Stefanović.

On je podsjetio da su u julu i avgustu u Beogradu održana dva omladinska vaterpolo turnira na kojim su učestvovali hrvatski sportisti koji, kako je rekao, nisu imali na najmanju neprijatnost, a pogotovo ne ovako težak incident.

"Niko ne može da me ubijedi da je ovo u duhu evropskeih vrednosti, niko se nije okrenuo, niti im je pružio bilo kakvu vrstu pomoći", rekao je Stefanović.

Kadetsku selekciju VK Partizan, koja je učestvovala na međunarodnom turniru napala je u subotu uoči finala grupa huligana, i zadobili su povrede poslije udaraca palicama i šipkama.

Bonus video: