Nema eksploziva u turskom avionu, sumnjivi telefon pripada putniku sa prethodnog leta

Kako se navodi, radi se avionu tipa "Boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu TK1979
52 pregleda 0 komentar(a)
Turkish Airlines, Foto: Shutterstock.com
Turkish Airlines, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.05.2016. 13:33h

Svih 300 putnika i 15 članova posade vratilo se u avion "Turkiš Erlajnza" poslije evakuacije i provjere KD ekipe, koja je utvrdila da u njemu nema eksploziva piše Blic.

Avion je sletio u Beograd, nakon što je na letu Istanbul-London preusmjeren u Srbiju zbog sumnjivog mobilnog telefona. Istragom je utvrđeno da telefon, zbog kojeg je nastala čitava drama, pripada putniku sa prethodnog leta.

Avion je sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" nakon što je u njemu pronađen mobilni telefon čiji je vlasnik nepoznat. KD ekipe su pregledale avion i utvrditi da se u njemu ne nalazi eksplozivna naprava, saznaje "Blic".

Agencija AP prenosi izjave zvaničnika te avio kompanije da u avionu nije pronađen nikakav eksploziv i da je let nastavljen. Iz te aviokompanije su naveli da u avionu nijesu pronađeni nikakvi tragovi eksplozivne naprave.

Kompanija Turkiš erlajns ranije je potvrdila da je avion tipa "Boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu TK1979 iz Istanbula za London preusmjeren na Beograd zbog neophodnih provjera.

Bonus video: