Stefanović: Srbija pojačava kontrolu migranata

Stefanović je rekao da će sa direktorom srpske policije Vladimirom Rebićem obići i migrante koji prolaze kroz Makedoniju
0 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.01.2016. 17:28h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ta država pojačava kontrolu svih migranata koji prolaze kroz zemlju, ali i da se traži rješenje da građani ne osjete pritisak kad broj migranata koji dnevno prolaze kroz Srbiju dođe do 9.000.

"To je važno i zbog bezbjednosnog aspekta, zbog onih koji se bave različitim krivičnim djelima. Zato pojačavamo kontrolu svih koji prolaze", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Stefanović je rekao da se migranti koji prolaze kroz Srbiju registruju, što će, kako je primijetio, olakšati posao zemljama koje su na toj trasi finalni domaćini.

Stefanović je rekao da će sa direktorom srpske policije Vladimirom Rebićem obići i migrante koji prolaze kroz Makedoniju.

"Rebić i ja ćemo obići te ljude jer je važno da se Makednija koja neposredno prije nas prima migrante uključi u proces registracije zato što postoji i otpor u određenim zemljama EU da primaju ekonomske migrante", rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je poručio da je veoma važno da se ta pitanja razjasne i kako će Makedonija nastaviti da postupa i na koji način će ovaj problem da bude riješen a da to ne osjete građani.

Prema njegovim riječima, traži se rješenje da građani Srbije ne osjete pritisak kad broj migranata koji kroz Srbije prolaze pređe 8.000 ili 9.000 dnevno.

"Naša država izdvaja sredstva da migranti koji ovuda prolaze imaju pristojan i normalan odnos", kazao je Stefanović

Bonus video: